Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής καταγγέλλει τα «μαύρα» λεφτά στα ταμεία των φασιστών

Σε σοβαρές καταγγελίες για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης της ναζιστικής οργάνωσης προχώρησε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ελευθέριος Συναδινός «Κλειστό κλαμπ» χαρακτήρισε την ναζιστική οργάνωση ο πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΡΤ.


 Ο Συναδινός χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή κόμμα στο οποίο επικρατεί οικογενειοκρατία, με τον Μιχαλολιάκο να έχει διορίσει ως συμβούλους, επιστημονικούς συνεργάτες και σε όποια άλλη θέση του κόμματος αρκετά άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο τρόπος που μπήκε στη Βουλή η σύζυγος του Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια, αλλά και το πως εκλέχθηκε ο σύντροφος της κόρης του, Ματθαιόπουλος.

Αυτό που σοκάρει περισσότερο όμως, είναι οι αποκαλύψεις του για την Ευρωβουλή.
Σύμφωνα με τον Συναδινό, η Χρυσή Αυγή, αφότου σταμάτησε η χρηματοδότησή της λόγω της δίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, υποχρέωσε τους ευρωβουλευτές της να καταθέτουν στο κόμμα 4.000 ευρώ μηνιαίως, ενώ στους συνεργάτες των ευρωβουλευτών επέβαλε να καταθέτουν 1.000 ευρώ αντίστοιχα.
Ωστόσο, αυτό που αποτελεί το μείζον ζήτημα, είναι ότι ο Μιχαλολιάκος προέτρεπε να καταβάλλονται αυτά τα ποσά «μαύρα».

Ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, επεσήμανε πως στα ταμεία της Χρυσής Αυγής συνολικά έχουν κατατεθεί 1.000.000 ευρώ από ευρωβουλευτές και συνεργάτες. Τα χρήματα αυτά υποτίθεται πως θα πήγαιναν «για κοινωνικό έργο», ωστόσο κανείς δεν ξέρει που πήγαν.

Στη συνέχεια, ο Συναδινός παραδέχτηκε πως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύτηκε το όνομα του Γ. Φουντούλη και τον θάνατο του γιου του, ηθικά, κοινωνικά αλλά και οικονομικά.
Το βασικό σημείο όμως στο οποίο εστίασε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ήταν η υποψηφιότητα του υπόδικου Γιάννη Λαγού για την Ευρωβουλή. Εκεί προέβη και στην αποκάλυψη ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί απλά όχημα για να καταφέρει να αποδράσει από τη χώρα, υπερβαίνοντας, με την μεταφορά του στις Βρυξέλλες, τους σχετικούς περιοριστικούς όρους περί απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.


















.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: