Κυριακή 21 Απριλίου 2019

O επιτελάρχης που ισοπέδωσε λιβύη και αφγανιστάν θα ανοικοδομήσει την παναγία των παρισίων

Ένα ακόμη βήμα προς τη στρατιωτικοποίηση της γαλλικής κοινωνίας επιχειρεί ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος ανέθεσε στον πρώην επιτελάρχη, στρατηγό Ζαν-Λουί Γκεοργκελίν τον έλεγχο των εργασιών για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Ο Γκεοργκελίν βρέθηκε στην ηγεσία και σε άλλες ανώτατες θέσεις των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων κατά τη διάρκεια των καταστροφικών επιχειρήσεων στη Λιβύη, το Αφγανιστάν, περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας, αλλά και σε πρώην γαλλικές αποικίες, όπως η Ακτή Ελεφαντοστού.
Η απόλυτη αναρχία που επικράτησε στη Λιβύη μετά τους αμερικανο-γαλλικούς βομβαρδισμούς και η ενίσχυση ακραίων ομάδων ισλαμιστών (αρκετές από τις οποίες αποδείχθηκε ότι χρηματοδοτούνταν και εξοπλίζονταν από τη Γαλλία) οδήγησαν στην καταστροφή αρχαίων μνημείων.
Όπως είχε αποκαλύψει το Mediapart, ο Γάλλος στρατηγός ήταν ενήμερος για τη συνεργασία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών με Κροάτες στρατηγούς, οι οποίοι στη συνέχεια διώκονταν από το Διεθνές ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία
Τώρα, ο ίδιος άνθρωπος που ηγούνταν στρατιωτικά αυτών των επιχειρήσεων καλείται να ανοικοδομήσει ένα από τα σύμβολα του παγκόσμιου πολιτισμού.
info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: