Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Τελικά, ποιος δουλεύει ποιόν;

ΚΑΣ για 10ώροφο στο Κουκάκι: Να πάρει ρεύμα και νερό

Επιφυλάχθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους συνολικά επί του θέματος.
Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο επανεξέτασε το θέμα του 10ώροφου ξενοδοχείου που έχει κατασκευαστεί (και εκκρεμεί η λειτουργία του) επί των οδών Φαλήρου 5 και παρόδου Συγγρού 34, στην περιοχή Μακρυγιάννη.

Το θέμα του ακινήτου (ύψους με την απόληξη κλιμακοστασίου περίπου τα 34 μ.) επανήλθε προς συζήτηση στο ΚΑΣ με αναπομπή τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από καταγγελία για τη νομιμότητα των οικοδομικών αδειών.

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η διενέργεια αυτοψίας της ολομέλειας του ΚΑΣ, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο (στο συγκεκριμένο ακίνητο και στο οικόπεδο επί των οδών Μισαραλιώτου και Τσάμη Καρατάση στο Κουκάκι) με σκοπό να εξεταστούν τα ύψη σε σχέση με τις εγκρίσεις και την προσβολή του μνημείου της Ακρόπολης. Όπως ειπώθηκε χθες στη συνεδρίαση, κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το δεκαώροφο κτίριο ξεχωρίζει από τον Ιερό Βράχο (μαζί με το Μουσείο Ακρόπολης) και ότι είναι το πιο ψηλό της περιοχής.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης παρέστησαν, εκτός από τον ιδιοκτήτη και τον αρχιτέκτονα του έργου, πολλές δεκάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία του επιχειρηματία, ο οποίος διερωτήθηκε αρκετές φορές γιατί το θέμα επανεξετάζεται στο ΚΑΣ, τη στιγμή που όλοι οι έλεγχοι της πολεοδομίας δεν έχουν βρει τίποτα μεμπτό. Τελικά, τα μέλη του ΚΑΣ, ύστερα από εκτενή συζήτηση, συμφώνησαν να συνδεθεί το κτίριο με τα δίκτυα κοινής ωφελείας, ενώ επιφυλάχθηκαν να εκφράσουν την άποψή τους συνολικά επί του θέματος μετά την εξέτασή του από το Συμβούλιο της Επικρατείας τη 10η Μαΐου.
 thetoc.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: