Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Ε! Στα θεσμικά, δεν τα πάμε και πολύ καλά!

Άκαρπη η διαδικασία εκλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης» στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παλλήνης. Κανείς από τους 5 υποψήφιους για τη θέση δεν συγκέντρωσε τις απαιτούμενες 22 ψήφους –αντιστοιχεί στα 2/3 του συνόλου των μελών του δημοτικού συμβουλίου- με αποτέλεσμα η διαδικασία εκλογής να επαναληφθεί σε προσεχή συνεδρίαση.
Η ψηφοφορία ήταν μυστική και εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι τηρήθηκε η παραταξιακή «πειθαρχία». Η κάθε παράταξη υποστήριξε το δικό της υποψήφιο.

Ειδικότερα:
·         Ο κ. Δαγρές Στ. Ιωακείμ (Μάκης) έλαβε 19 ψήφους. Υποστηρίχθηκε από την παράταξη του Δημάρχου κ. Αθ. Ζούτσου η οποία αριθμεί 20 μέλη. Απουσίαζε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Μουρτζιάπης.
·         Η κ. Δάρα-Πράπα Κ. Θεοδώρα έλαβε 8 ψήφους. Υποστηρίχθηκε από το σύνολο της μείζονος αντιπολίτευσης. –επικεφαλής της ο κ. Παν. Μερτύρης
·         Η κ. Φυκούρα Δ. Αγγελική έλαβε 2 ψήφους. Υποστηρίχθηκε από την παράταξη του κ.Απόστ. Βολιώτη.
·         Ο κ. Αποστολάκος Ν. Ηλίας έλαβε 1 ψήφο. Δεν είχε την υποστήριξη δημοτικής παράταξης. Ψηφίστηκε από τον κ. Κ. Μπάκα.
·         Ο κ. Χριστιανάκης-Κρουστιάνος Ι. Δημήτριος δεν ψηφίστηκε.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γαβράς (Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παλλήνης) απείχε της συζήτησης και της ψηφοφορίας.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Μπουλμπασάκος –εκλέχθηκε με τον συνδυασμό του κ. Κ. Μπάκα πλην όμως είναι αποστασιοποιημένος και πολιτεύεται στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτόνομα- με δήλωσή του πριν την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας ανέφερε ότι θα ψηφίσει λευκό όπως και έγινε. Βρέθηκε στην κάλπη…
Στο προσεχές διάστημα αναμένεται νέα προκήρυξη εκλογής του Συμπαραστάτη με την ίδια προϋπόθεση ανάδειξής του. Την συναίνεση των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία αν δεν εξασφαλιστεί σε πνεύμα ομοθυμίας από τις συμμετέχουσες δημοτικές παρατάξεις,δεν πρόκειται να προκύψει Συμπαραστάτης.
 neologosattikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: