Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Ο χαιρετισμός του Οδυσσέα Ρομπάκη (Ενεργοί Πολίτες Παλλήνης) στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της "ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας"

Φίλες και φίλοι,

Βρεθήκαμε απόψε εδώ, γιατί πιστεύω κοινή μας επιθυμία είναι να συμβάλλουμε και εμείς, (ως ενεργό κομμάτι τις κοινωνίας των πολιτών), διαμορφώνοντας όλοι μαζί, έναν τόπο που θα είναι οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμος αλλά και κοινωνικά δίκαιος.

Έγινε προσπάθεια να φτιάξουμε μια δημοτική παράταξη από λίστες ενεργών, αδέσμευτων, πολιτικοποιημένων, αλλά κομματικά μη εξαρτημένων πολιτών σε κάθε δήμο, ανατρέποντας την παραδοσιακή συνταγή για το κυνήγι της εξουσίας και στοχεύοντας να δημιουργήσουμε εστίες δράσης και οικολογικής αντίστασης μέσα στον ενιαίο Δήμο μας.

Και αυτό για να μην επιτρέψουμε ούτε για μια στιγμή στο μέλλον να παρθεί έστω και μία απόφαση δίχως διαβούλευση με εμάς. Σε αυτό πρέπει να είμαστε πια ξεκάθαροι, σκληροί και αδιάλλακτοι, προς τους μέλλοντες δήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους.

Τα τοπικά κινήματα έχουν αποδείξει συχνά, ότι μπορούν να βάζουν τη σφραγίδα τους στις εξελίξεις, αρκεί να εξασφαλίσουν την κινητοποίηση των πολιτών.

Παρ’ όλο ότι η Αυτοδιοίκηση έχει να παίξει ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια σε ό,τι αφορά την προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, την ενεργειακή αυτονομία από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τη δημιουργία πράσινων δικτύων μεταφορών αλλά και τη προώθηση ενός διαφοροποιημένου παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στα τοπικά προϊόντα/ υπηρεσίες, έχει έως σήμερα γίνει αποκλειστικό πεδίο αναμέτρησης των κομματικών υποψηφίων.

Εμείς δεν προσφέρουμε ούτε και ζητάμε μαγικές λύσεις.

Ζητάμε,
μια νέα Δημοτική ενότητα με αποχέτευση, με περισσότερο αστικό και περιαστικό πράσινο, με περισσότερες πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές

Διεκδικούμε,
βιώσιμη διαχείριση των σκουπιδιών με στόχο μια πόλη με μηδενικά απόβλητα και απόλυτο αποκλεισμό της καύσης,

Θέλουμε,
μια Πόλη φιλικότερη στη συγκοινωνία, το περπάτημα και το ποδήλατο, αμφισβητώντας την απόλυτη κυριαρχία του ΙΧ με την εξασφάλιση πρόσβασης στα ΜΜΜ

Οι πράσινες λύσεις που έχουμε προτείνει στο πρόγραμμά μας, δεν είναι μόνο εφικτές, αλλά είναι και επείγουσες.

Δίνουμε έμφαση στη δημοκρατία στη συμμετοχή και τη διαφάνεια στο Δήμο, με ανθρώπους από τον οικολογικό συνδυασμό μας που έχουν τη δύναμη να καταψηφίζουν στο δημοτικό συμβούλιο επιλογές αδιαφανείς ή αντιοικολογικές.

Εκφράζοντας την πολιτική καινοτομία, εφαρμόζουμε στην πράξη την εναλλαγή στα αξιώματα ακόμα και σ' αυτό του Δημοτικού συμβούλου ή και του εκάστοτε επικεφαλής.

Τελειώνοντας θέλω να θυμίσω ότι, σε λίγες μέρες μας δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία καταδίκης του όποιου παλιομοδίτικου, αδιέξοδου, (και δήθεν αναπτυξιακού) μοντέλου, που οδήγησε την αυτοδιοίκηση στην αναποτελεσματικότητα, την χώρα στο μνημόνιο, και τους πολίτες στην απόγνωση.

Ας βάλουμε όλοι τα δυνατά μας για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα, που θα φέρει νέους φίλους κοντά μας, και θα δώσει το μήνυμα ότι κάτι άκρως ενδιαφέρον ξεκινά στην περιοχή μας Καλή μας Επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: