Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα ανατροπής έστειλαν οι πολίτες στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «ΔΗΜοτικής Οικολογικής Συνεργασίας»

«Έχουμε το χρίσμα του μεγαλύτερου κόμματος της περιοχής μας. Αυτό το κόμμα είναι το κόμμα των Πολιτών της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας»


Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Γέρακα ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιώργος Μπουλμπασάκος παρουσίασε το πρόγραμμα της «Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας» και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού.

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας» χαιρέτησαν ο Παναγιώτης Τσούτσιας (Κίνηση Πολιτών Γέρακα) και ο Οδυσσέας Ρομπάκης (Ενεργοί Πολίτες Παλλήνης).

«Έχουμε την στήριξη και το χρίσμα του μεγαλύτερου κόμματος της περιοχής μας. Αυτό το κόμμα είναι το κόμμα των Πολιτών της Παλλήνης, του Γέρακα και της Ανθούσας» τόνισε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος προσθέτοντας ότι η «Δημοτική Οικολογική Συνεργασία « δεν είναι μίας χρήσης» και είναι «υπεράνω κομματικών προτεραιοτήτων και σχεδιασμών».

«Από σήμερα δεν μιλάμε για δύο μονομάχους, καθώς μπήκαν στο παιχνίδι οι δημότες», είπε ο κ. Μπουλμπασάκος καλώντας τους ψηφοφόρους την Κυριακή «να κάνουν την ανατροπή» με την ψήφο τους.

Η συνεργασία των Ενεργών Πολιτών της Παλλήνης, της Κίνησης Πολιτών Γέρακα και των Ανεξάρτητων Πολιτών της Ανθούσας είναι δημιούργημα της οργής και της ανάγκης, είπε ο κ. Μπουλμπασάκος, παραθέτοντας τους εξής λόγους:

Οργή για την έλλειψη βασικών υποδομών, οργή για την έλλειψη δημοκρατικών κανόνων στη λειτουργία του δήμου που οδηγούν στην ρεμούλα και στην πελατειακή σχέση και οργή γιατί χώροι πρασίνου παραδίδονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

«Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο για να πάρουν οι πολίτες την τύχη στα χέρια τους» είπε ο κ. Μπουλμπασάκος κάνοντας λόγο για την αναγκαιότητα ενός ρωμαλέου κινήματος πολιτών, που θα αντιταχθεί στα σχέδια των μεγαλοεργολάβων και σε όσους θέλουν να κερδοσκοπήσουν μέσα από τις εντάξεις που πρέπει να γίνουν. Μίλησε δε για ένα κίνημα που θα επιβάλλει σχέδιο πόλης για την Ανθούσα, που θα απαιτήσει αποχέτευση για όλο τον δήμο και που θα διαφυλάξει τους ελεύθερους χώρους.

Στη συνέχεια ο κ. Μπουλμπασάκος παρουσίασε το πρόγραμμα του συνδυασμού ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους τρεις υποψήφιους δημάρχους οι οποίοι έχουν θητεύσει ως δήμαρχοι θέτοντας το ερώτημα:

«Γιατί δεν έκαναν όσα υπόσχονται σήμερα;» και «τι τους εμπόδισε;».

Πρόσθεσε δε ότι «σε μας δεν χωρούν λαϊκισμοί και τοπικισμοί».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μπουλμπασάκος για όσους επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών αλλά και για τα μεγάλα προβλήματα που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση. «Όλοι γνωρίζουμε τις πολιτικές και τους πολιτικούς που είναι υπεύθυνοι. Πρέπει να τους σταλεί ένα μήνυμα. Οι πολίτες δεν εκβιάζονται γιατί ασκούν το υπέρτατο δημοκρατικό δικαίωμά τους» είπε ο κ. Μπουλμπασάκος ενώ επεσήμανε ότι «οι επαχθείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί στερούν πόρους από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στραγγαλίζουν τους νέους δήμους».

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μπουλμπασάκος παρουσίασε τους υποψήφιους του ανεξάρτητου συνδυασμού «Δημοτική Οικολογική Συνεργασία» ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους ένδεκα πιο μικρούς σε ηλικία υποψήφιους (κάτω των 28 ετών) τους οποίους και ανέβασε στο βάθρο.

Η πιο ιδιαίτερη και συγκινητική στιγμή ήταν τα τραγούδια της ερμηνεύτριας Μαρίας Σουλτάτου – υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Δημοτική Οικολογική Συνεργασία».

Φωτογραφίες:  Γιώργος Λάϊος

Δεν υπάρχουν σχόλια: