Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

4ο Δημοτικό Παλλήνης: ΣΟΚ η Κωνσταντίνα Μπέη Καρτσιακλή κοινοποιεί την παραίτηση της

ΠΡΟΣ: Συντακτική ομάδα του pressing news


Τον τελευταίο μήνα ανακινείτε συνεχώς θέματα που αφορούν στο σύλλογο του 4ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Παλλήνης και επειδή έχω κουραστεί από τις πιεστικές ερωτήσεις για το τι συνέβη από γονείς και άλλους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων νιώθω ότι θα πρέπει να απαντήσω προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στην παραφιλολογία.

Σας αποστέλω λοιπόν το δεύτερο μέρος της παραίτησής μου όπου παρουσιάζω αναλυτικά το προσωπικό έργο που πραγματοποίησα τους δύο μήνες της παραμονής μου στο σύλλογο. Τα συμπεράσματα περί "αποπροσανατολισμού από το βασικό μας έργο", δικά σας.

Το πρώτο μέρος που αφορά στις κατηγορίες περί καταστρατήγησης του καταστατικού κτλ. δεν θα το αποκαλύψω διότι πραγματικά λυπάμαι το μέλος που με συκοφάντησε και με υπονόμευσε όπως επίσης λυπάμαι και κάποιους άλλους που παρασύρθηκαν από τον κρετινισμό του.

Κωνσταντίνα Μπέη Καρτσιακλή

Το κείμενο όπως μας εστάλη

Τέλος, μια και τελειώνει εδώ η θητεία μου θα πρέπει να απαντήσω στις συνολικές κατηγορίες κάνοντας και μια αναφορά και ένα απολογισμό στο σύντομο και προσωπικό έργο μου κατά τη δίμηνη παραμονή μου στο σύλλογο. Πολύ απλά διότι εάν ενδιαφερόμαστε για το καλό των παιδιών μας αυτό το δείχνουμε με πράξεις και όχι με φανφαρολογίες. Συγκεντρωμένη στο στόχο μου και καταθέτοντας τον προσωπικό μου χρόνο, ενέργεια και χρήμα και χωρίς να θέλω να επιβαρύνω τους γονείς ή να αντλήσω έστω και ένα Ευρώ από το ταμείο και τις συνδρομές προς το σύλλογο, η ατομική μου συνεισφορά απέναντι στο σύλλογο και το σχολείο έχει ως εξής:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
  • Οργάνωση (συγκέντρωση – τιμολόγηση - πώληση αντικειμένων) του Χριστουγεννιάτιου Bazaar του νηπιαγωγείου από το οποίο συγκεντρώσαμε 600 Ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν για την αντικατάσταση της παιδικής χαράς ή για την κάλυψη άλλων αναγκών.
  • Εύρεση web designer από το περιβάλλον του σχολείου ο οποίος εθελοντικά και χωρίς κανένα κόστος κατασκεύασε την ιστοσελίδα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων σε αρχική συνεργασία μαζί μου και έπειτα με τις προτάσεις των μελών προκειμένου να έχουμε επικοινωνία με τους γονείς και άλλα σχολεία και να δημοσιοποιούμε τις εκδηλώσεις μας συλλογικά χωρίς να παραθέτονται προσωπικά στοιχεία μελών στην επικοινωνία με τρίτους.
  • Συγκέντρωση 5 προσφορών από εταιρίες που αναλαμβάνουν την κατασκευή παιδικής χαράς, είτε με προσωπική επίσκεψη, είτε με άλλους τρόπους επικοινωνίας, ώστε να γνωρίζουμε το κόστος και τις δυνατότητες κατασκευής.
  • Δημιουργία βάσης δεδομένων, 100 και πλέον επαφών - ηλεκτρονικών διευθύνσενων (σχολεία, σύλλογοι γονέων, πολιτιστικοί σύλλογοι, τοπικοί φορείς, δήμος, εφημερίδες, sites, blogs) για την προώθηση των προσκλήσεων των εκδηλώσεών μας και το άνοιγμά μας στην τοπική κοινότητα.
  • Πρωτοβουλία για σύσταση ομάδας που θα αποτελούνταν από εμένα και την Ελένη Σταμάτη για την κοινωνική βοήθεια και μέριμνα απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του σχολείου ( εύρεση εργασίας σε άνεργους γονείς, βοήθεια με ρούχα και τρόφιμα σε φτωχές οικογένειες του σχολείου, πληροφόρηση των αλλοδαπών και άλλων για δυνατότητες επιμόρφωσης, εκμάθησης ελληνικών, γενικότερης εκπαίδευσης, δωρεάν ιατρικών εξετάσεων, συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, συμβουλευτική γονέων κτλ. με σκοπό την ένταξή τους στην κοινότητα). Μια ενέργεια που δεν είχε συνέχεια καθώς η αναγκαία συνδρομή του δήμου σε κάποιες προσπάθειες θα με φωτογράφιζε και πάλι ως ένα άτομο που θέλει να κάνει δημόσιες σχέσεις και αποβλέπει στην προσωπική προβολή του στο δήμο.
ΧΟΡΗΓΙΕΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ζαχαροπλαστείο Λιχούδης        Τα γλυκά στις απογευματινές εκδηλώσεις - ομιλίες του σχολείου

Μαργαρίτης παντοπωλείο         Τα ποτά στις απογευματινές εκδηλώσεις - ομιλίες του σχολείου

3Ε COCA COLA                        Δωρεά ενός πλήρους συστήματος υπολογιστή για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου

3Ε COCA COLA                        Χυμοί, αναψυκτικά, ποτηράκια για 180 άτομα στην αποκριάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Σκλαβενίτης Πικερμίου             Δωροεπιταγή 100 Ευρώ για την υποστήριξη της αποκράτικης γιορτής του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Pizza Fun                                     Προϊόντα για την αποκριάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.

Βάρσος Catering                        Προϊόντα για την αποκριάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου.

Clownorama                               Δωρεάν κλόουν για την αποκριάτικη γιορτή του νηπιαγωγείου.

UNILEVER Ελλάς                    4 κούτες με απορρυπαντικά – καθαριστικά για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου.

Κοινωφελής επιχείρηση Δήμου Γέρακα     2 μπάλες ποδοσφαίρου, 2 μπάλες μπάσκετ και 2 μπάλες βόλει για τις ανάγκες του δημοτικού.

KICK OFF – Γήπεδα 5Χ5        2 μπάλες ποδοσφαίρου για τις ανάγκες του δημοτικού.

ΒΙΚΥ ΚΟΥΡΜΟΥΖΗ – Κέντρο Ξένων Γλωσσών       200 Ευρώ για την αντικατάσταση της παιδικής χαράς.
Επίσης, ετήσια παρακολούθηση ξένης γλώσσας για το 20011-2012, ενός παιδιού που θα κληρωθεί μέσω της λαχειοφόρου αγοράς.

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα     40 Βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου.

Εκδόσεις Κέδρος                           32 Βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά για τη δανειστική βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου

Εκδόσεις Σταμούλης                      3 βιβλία για τη δανειστική βιβλιοθήκη του νηπιαγωγείου

Πολυκατάστημα IDEA Παλλήνη    4 δώρα για το χριστουγεννιάτικο bazaar του νηπιαγωγείου.

Παιδότοπος ΜΠΛΑΝΟΣ                3 διπλές προσκλήσεις για τον παιδότοπο που θα κληρώνονταν στη λαχειοφόρο αγορά.

VILLAGE CINEMAS                    12 εισιτήρια (3 προσκλήσεις για 4 άτομα) για παρακολούθηση ταινίας που θα κληρώνονταν στη λαχειοφόρο αγορά.

Υπήρξαν κάποιες επιχειρήσεις (Pharmathen, Εθνική Τράπεζα, Cisco, ΙΚΕΑ) που μέσα στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα της κυκλοφορίας της επιστολής για τις χορηγίες έδειξαν ενδιαφέρον να μας υποστηρίξουν αλλά η διαταγή από τη διεύθυνση του σχολείου και το σύλλογο να αποσύρω την επιστολή δεν έδωσε το περιθώριο για μετέπειτα επαφές.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και άλλες που είχαν προγραμματιστεί αλλά δυστυχώς θα ακυρωθούν καθώς το συγκεκριμένο μέλος του συλλόγου και το περιβάλλον του δεν τις υποστηρίζει. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται δωρεάν και χωρίς κανένα οικονομικό κόστος και στόχο έχουν από τη μία την παροχή επιστημονικής γνώσης, την ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των γονιών στο σχολείο και από την άλλη την προβολή του σχολείου μας στην τοπική κοινότητα ως ένα ενεργό και ανοιχτό σχολείο.
  • Επίσκεψη του WWF στο δημοτικό σχολείο, ομιλία για το δάσος και την κλιματική αλλαγή.
  • Επίσκεψη του WWF στο νηπιαγωγείο
  • Επίσκεψη διατροφολόγου στο δημοτικό, ομιλία για τον ρόλο του πρωινού στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας.
  • Εκδήλωση για τη Σχολική Εμπλοκή, ψυχολόγος Γεώργιος Τσουβέλας
  • Εκδήλωση για τη Σχολική βία σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ Ή ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • Σεμινάριο για τις μαθησιακές δυσκολίες που θα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς, 2/3.
  • Εκδήλωση για το ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στην παιδική ηλικία, προγραμματισμένη εκδήλωση για 14/3, σε συνεργασία με 3μελή ομάδα παιδοψυχολόγου ειδικευμένης στην οικογενειακή θεραπεία, λογοθεραπεύτριας και κοινωνικής λειτουργού από το Εθνικό Ινστιτούτο ψυχικής υγείας.
  • Εκδήλωση για την παδική παχυσαρκία 13 Απριλίου σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Νοσοκομείο Παίδων Π & Α Κυριακού.
  • Εκδήλωση για τα παιδιά του δημοτικού για τις πρώτες βοήθειες, εκκένωση κτιρίου σε περίπτωση σεισμού κτλ., σε συνεργασία με την Ε.Δ.Ο.Κ / ΕΣΕΠΑ, μέσα Μαρτίου.
  • Εκδήλωση για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αρχές Μαίου, συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων Π & Α Κυριακού και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
  • Σεμινάριο 14 ωρών για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες για τον μήνα Οκτώβριο 2011 σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.
Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιαφέρει να προβάλλω το έργο μου προκειμένου να δεχτώ την αναγνώριση, και απόδειξη αυτού είναι ότι κανένας γονιός πέραν του συλλόγου είχε γνώση όλων των ανωτέρω ενεργειών μου. Αναγκάστηκα όμως να δημοσιοποιήσω τη δράση μου καθώς αποχωρώ αυτή τη στιγμή από το σύλλογο και θα έπρεπε να κάνω ένα απολογισμό και να αναφέρω πώς ακριβώς εγώ αντιλαμβάνομαι προσωπικά την δράση για την επίτευξη του βασικού στόχου που είναι το καλό των παιδιών μας και το άνοιγμα του σχολείου μας στην κοινωνία. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσω να προσφέρω ανιδιοτελώς και να βοηθώ το σχολείο, τους διδάσκοντες, τους γονείς και τα παιδιά με όποιο τρόπο μου ζητηθεί.

Ευχαριστώ την πρόεδρο και το γραμματέα του συλλόγου για την υποστήριξη, την εμπιστοσύνη και την άψογη συνεργασία που είχαμε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα.

Κωνσταντίνα Μπέη Καρτσιακλή

Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πάμε καλά ρε παιδιά? τι είναι αυτά τα πράγματα.. μπράβο, θέλουμε να δούμε και τις άλλες έγγραφες παραιτήσεις