Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εξελίξεις στη Βίλλα Καμπά

Η διεύθυνση νεώτερης και σύγχρονης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού ενέκρινε «την ανέγερση συγκροτήματος πέντε (5) οικοδομών συνολικής κάλυψης 952,13 τ.μ. και δόμησης 1.755,01 τ.μ.» στο οικόπεδο της Βίλλας Καμπά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις (ΥΠΠΟΤ/ΔΝΣΑΚ/ 16646/342).

Η απόφαση αυτή ΔΕΝ αποτελεί αδειδότηση οικοδόμησης, υπεύθυνη για την οποία τελικά είναι η αρμόδια πολεοδομία. Αποτελεί ένα από τα (πολλά) απαιτούμενα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι προϋποθέσεις που τίθενται είναι:



- να διατηρηθούν τα αρχαία εν καταχώσει στο σύνολό τους και να τοποθετηθεί ενημερωτική πινακίδα (διαστάσεων 0,50 m X 1,00 m), η οποία θα έχει το σχέδιο των ευρημάτων και ενημερωτικό κείμενο.

- η κατάχωση να πραγματοποιηθεί παρουσία αρχαιολόγου

- να υποβληθεί μελέτη χρωματισμού των όψεων των κτιρίων που γειτνιάζουν με τοδιατηρητέο μνημείο.

- οι τελικές επιλογές των χρωμάτων θα γίνουν μετά από δείγματα επιτόπου, σε συνεργασία με την Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής (Ε.Ν.Μ.Α.)

- να υποβληθούν και να ελεγχθούν από την Ε.Ν.Μ.Α. τα ακόλουθα:

(α) Σχέδιο διαμορφώσεων στο περιβάλλον του μνημείου προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι επιπτώσεις από τους τοποθετούμενους πλησίον του χώρου του μνημείου χώρους στάθμευσης , καθώς και το πως διαμορφώνεται ο διαχωριστικός φράκτης μετά τις επεμβάσεις προς το εσωτερικό όριο.

(β) Μελέτη εξωτερικού φωτισμού

Ο ΦΕΣ παρακολουθεί τις εξελίξεις ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι αρνητικές οικοδομικές παρεμβάσεις και να εξασφαλιστεί η νομιμότητα κάθε δραστηριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: