Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Γέρακα τους καλοκαιρινούς μήνες προτείνει η ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία

Δελτίο Τύπου 
Πεζοδρόμηση της Κεντρικής Πλατείας Γέρακα τους καλοκαιρινούς μήνες
Οι θέσεις της ΔΗ.ΜΟ.Σ για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Την πεζοδρόμηση της κεντρικής πλατείας του Γέρακα τους καλοκαιρινούς μήνες πρότεινε ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης.
Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος κατ΄ αρχήν αρνήθηκε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ενώ στη συνέχεια ζήτησε να παραπεμφθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Μπουλμπασάκος κατέθεσε και τις θέσεις της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας για την διαχείριση των απορριμμάτων. Η σχετική ενημερωτική έκδοση θα διανεμηθεί και στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Παλλήνης η οποία περιλαμβάνει και την πρόταση να εφαρμοστεί πιλοτική εφαρμογή του νέου τρόπου διαχείρισης  απορριμμάτων σταδιακά σε όλες τις περιοχές του Δήμου αρχίζοντας από το Πανόραμα Παλλήνης. 

Η πρόταση της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας για την Κεντρική Πλατεία Γέρακα




Θέμα: Λήψη απόφασης για πεζοδρόμηση τους καλοκαιρινούς μήνες στην κεντρική πλατεία Γέρακα

Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν το γεγονός ότι η κεντρική πλατεία Γέρακα έχει επιβαρυνθεί με τη χρήση από τα μαγαζιά, ότι έχει μειωθεί δραματικά ο ωφέλιμος χώρος, ότι τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνεται η κίνηση στην πλατεία και γενικά όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν την δυνατότητα της πρόσβασης στους δημόσιους χώρους.

Προτείνουμε:

Την αναστολή της κυκλοφοριακής μελέτης της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα ως εξής:

Κατά τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο και Σεπτέμβριο την πεζοδρόμηση της οδού Θεσσαλονίκης και του τμήματος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου (ανάμεσα στην πλατεία και στον αθλητικό χώρο) κατά τις ώρες από 9μμ έως 12 μμ τις καθημερινές και από τις 7 μμ έω 12 μμ τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Για τις παραπάνω οδούς και τμήματα οδών εισηγούμαστε την αναστολή της κυκλοφοριακής μελέτης και τους χαρακτηρίζουμε πεζόδρομους.

Σημειώνουμε ότι δεν προκύπτει καμία δαπάνη για τον Δήμο και ότι αναμένεται να ωφεληθούν τόσο οι επιχειρήσεις πέριξ της πλατείας αλλά πρωτίστως και οι πολίτες.

Δημοτική Οικολογική Συνεργασία
ΔΗΜ.Ο.Σ.
Γ. Μπουλμπασάκος – Δ. Σύμβουλος.

Το Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Οικολογικής Συνεργασίας
12-5-2011

Διεύθυνση: Αχαΐας 7, κεντρική πλατεία Γέρακα τηλ. 210- 6049408
alosgerakas@yahoo.gr
politespalinis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: