Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Διαβάσεις πεζών στην Παλλήνη

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, για δυστύχημα που συνέβη στην Αλεξανδρούπολη, οι πεζοί είναι συνυπεύθυνοι με τους οδηγούς σε περίπτωση ατυχήματος, αν διασχίζουν το δρόμο εκτός διαβάσεων.

Στην πόλη μας οι διαβάσεις σπανίζουν, ενώ και τα περισσότερα πεζοδρόμια είναι επικίνδυνα για τους πεζούς.

Κύριοι δρόμοι, όπως η Εθν. Αντιστάσεως, η Λ. Σπάτων και η Λεονταρίου, έχουν ελάχιστες διαβάσεις.

Στη γειτονιά γύρω από την Πλατεία Ελευθερίας είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν διαβάσεις και ασφαλείς συνθήκες για τους πεζούς σε τουλάχιστον τρία σημεία, τα οποία εξυπηρετούν δύο σχολεία, ένα παιδικό σταθμό, μία μονή, την εφορία, το ταχυδρομείο, φροντιστήρια, ωδεία, σχολές χορού, την τοπική αγορά και την Πλατεία Ελευθερίας με την παιδική χαρά.

1.      Επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, στον παιδικό σταθμό.
2.      Στη συμβολή των οδών Εθν. Αντιστάσεως, Λεονταρίου, Μ. Αλεξάνδρου (όπου δυσκολεύεται και η διέλευση των λεωφορείων λόγω της παράνομης στάθμευσης). Στο σημείο αυτό προτείνεται και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη.
3.      Στη συμβολή των οδών Λεονταρίου, Μαυρομιχάλη, Ανδρούτσου, Κύπρου.

-         Στα υπόλοιπα σημεία (Εθν. Αντιστάσεως, Λ. Σπάτων, Λεονταρίου) απαιτείται μελέτη για την κατασκευή διαβάσεων, σύμφωνα με όσα ορίζουν ο νόμος και ο ΚΟΚ.
-         Επιπλέον, εκκρεμεί το φρεσκάρισμα της διάβασης έξω από το 1ο  ΟΔΣΠ και η τοποθέτηση προειδοποιητικής πινακίδας για την ύπαρξη σχολικού τροχονόμου (Π-93).

Επίσης, είναι αναγκαία τα ασφαλή και καθαρά πεζοδρόμια σε όλο το μήκος των οδών Εθν. Αντιστάσεως (από τη γέφυρα έως το κέντρο), Λεονταρίου, Μ. Αλεξάνδρου (από Πλ. Ελευθερίας έως το ποτάμι) και σε όλους τους μικρότερους δρόμους σε ακτίνα ενός τουλάχιστον χιλιομέτρου γύρω από τα σχολεία και τον παιδικό σταθμό, με στόχο την ασφάλεια γονέων και μαθητών.

ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΡΝΕΖΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: