Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρκοπουλου Μεσογείων


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                  ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ,  3/05/2011.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                  
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                       

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ.

1.)      Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογείων δηλώνει για μια ακόμη φορά, την σταθερή αλληλεγγύη του και την συμπαράστασή του στους αγωνιζόμενους συμπατριώτες μας του Δήμου Κερατέας, για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ, στην περιοχή του Οβριόκαστρου Κερατέας.


2.)      Ταυτόχρονα όμως και με το σκεπτικό, ότι κάθε ευρύτερη περιοχή και ομάδα όμορων Δήμων, οφείλει να επωμίζεται η ίδια, τα βάρη της ανάπτυξής της και να τα αντιμετωπίζει με τρόπο, αποτελεσματικό, σύγχρονο και επιστημονικά τεκμηριωμένο, δηλώνει την ετοιμότητά του, να  συμπεριληφθεί και να  συμμετάσχει επί ίσοις όροις, σε ένα νέο Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

3.)       Είμαστε επίσης έτοιμοι, να δούμε και να εξετάσουμε ενδελεχώς και με επιστημονική επάρκεια, τον ειδικότερο τρόπο, με τον οποίο ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογείων, θα μπορούσε να συμβάλει σε μια κοινά αποδεκτή και συμφωνημένη μέθοδο διαχείρισης και επεξεργασίας των απορριμμάτων, η οποία  θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο, περιβαλλοντικά φιλική και οικονομικά βιώσιμη, για όλους τους συμμετέχοντες Δήμους.

4.)      Απαραίτητη προϋπόθεση για τα παραπάνω, αποτελεί και η δίκαιη ισοκατανομή, των όποιων περιβαλλοντικών βαρών μεταξύ των συμμετεχόντων Δήμων, για τα οποία ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογείων δηλώνει την αυτονόητη ετοιμότητα και την έμπρακτη διάθεση ανάληψής τους και την αντιμετώπισή τους, με τρόπο που οι συνέπειες τους, δεν θα ξεπερνούν τα αποδεκτά όρια που θέτει η επιστήμη, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του! Ειδικότερα, αποκλείουμε οποιαδήποτε εναπόθεση υπολειμμάτων απ’ την επεξεργασία των απορριμμάτων, στον χώρο των Λατομείων Μερέντας.

5.)      Επίσης θα διεκδικήσουμε συγκεκριμένα αντισταθμιστικά οφέλη απ’ την διαχείριση των απορριμμάτων, μέσα απ’ τον Φορέα στον οποίο θα συμμετάσχουν αποκλειστικά και μόνο και θα έχουν την πλήρη ευθύνη λειτουργίας του, οι Δήμοι της Νοτιοανατολικής Αττικής: Παιανία, Κορωπί, Μαρκόπουλο Μεσογείων, Σαρωνικός, Λαυρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: