Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Θέλουμε την πρώτη μας ευκαιρία, και τη θέλουμε όλη

Καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία, η οποία «δεν θα είναι λευκή επιταγή, θα είναι μία νέα πολιτική συμφωνία», ζήτησε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε την πρώτη μας ευκαιρία. Και την θέλουμε όλη» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κλείνοντας την προεκλογική εκστρατεία του κόμματός του.
«Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία. Που δεν θα είναι αλαζονεία, δεν θα είναι ανάθεση. Θα είναι ισχυρή εντολή για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Χωρίς να μας εκβιάζουν τα κόμματα του μνημονίου και τα κόμματα του σωλήνα της διαπλοκής» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία για να τον εγκλωβίσουν. Να τον έχουν όμηρο ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμα και τους στόχους του. Ζητάμε καθαρή εντολή και ισχυρή αυτοδυναμία. Δεν θα είναι λευκή επιταγή. Θα είναι μία νέα πολιτική συμφωνία» πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε βέβαιος για τη νίκη του κόμματός του («ο κύβος ερρίφθη», είπε χαρακτηριστικά) και επιτέθηκε στη ΝΔ και στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την προεκλογική στρατηγική που ακολούθησε.
«Εδώ στο Ηράκλειο κλείνει σήμερα μία προεκλογική εκστρατεία που άφησε δύο αποτυπώματα. Το ένα είναι το δικό μας αποτύπωμα. Αυτό της μεγάλης αριστερής και δημοκρατικής παράταξης. Της νέας κοινωνικής πλειοψηφίας (…) Και από την άλλη μεριά το αποτύπωμα του κ. Σαμαρά. Το αποτύπωμα μίας κυβέρνησης ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων που ενορχήστρωσε και υπηρέτησε την πιο χυδαία προεκλογική καμπάνια που έχει γίνει ποτέ» δήλωσε.

«Σε αυτήν την εκλογική μάχη συγκρούστηκαν δύο κόσμοι» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι «στις 25 Γενάρη μπαίνουν οι τίτλοι τέλους». «Η υπομονή του λαού τελείωσε. Και μαζί της τελειώνει το πολιτικό προσωπικό των μνημονίων, της διαπλοκής και της υποτέλειας» είπε.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε από το Ηράκλειο τις έξι δεσμεύσεις του κόμματός του:
Η Ελλάδα θα προχωρήσει σε μια Ευρώπη που αλλάζει
Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, τις συντάξεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.
Θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Τέλος της διαπλοκής, της συναλλαγής, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας. «Δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς να το ψάξουμε» είπε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι «η κυβέρνηση ου ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το χρέος της, θα διεκδικήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, θα διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο».
Θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό υποσχέθηκε:
Δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά.
Επίδομα σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
Δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Δραστική μείωση συμμετοχής στην φαρμακευτική δαπάνη.
Επιδότηση στέγασης σε 25.000 οικογένειες.
13η σύνταξη σε συνταξιούχους με σύνταξη ως 700 ευρώ.
Κάρτα μετακίνησης σε άνεργους και άπορους.
Κατάργηση της εξίσωσης φόρου πετρελαίου θέρμανσης/ κίνησης.
«Έχουμε αγάπη για την Ελλάδα και το λαό μας. Έχουμε το δίκιο μαζί μας και όχι νόμο το άδικο. Δεν διεκδικούμε τίποτα για εμάς. Γι’ αυτό και είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τα πάντα για όλους» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: