Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Αφού σήμερα δεσμεύουμε τον Σαμαρά , ας κάνουμε ένα σύντομο ιστορικό για την αποχέτευση.

Πριν από πολλά χρόνια και όταν ο μεγάλος και πολύς σημερινός δήμαρχος Θ. Ζούτσος ήταν ένας απλός δημοτικός σύμβουλος και σύχναζε στα γραφεία του συλλόγου της πηγής του Γέρακα, ήταν συμπαραστάτης (κρυφίως λόγω Παπαδογεωργάκη),της προσπάθειας των ανεξάρτητων πολιτών Παλλήνης Γέρακα και Γλ. Νερών, για το Κέντρο αποχέτευσης λυμάτων πολλών Δήμων και κοινοτήτων της Αν. Αττικής στο Πλατύ Χωράφι στα όρια του Δήμου Ραφήνας και Αρτέμιδας.
Τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις α) στην Παλλήνη β) στο Γέρακα γ) στα Γλ. Νερά, ανάγκασαν Βουλευτές, Δημάρχους και την ΕΥΔΑΠ, να προχωρήσουν στο σχεδιασμό της λύσης αυτής που όμως αργότερα σκόνταψε σ εκβιασμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και αδυναμίες αυτού του ίδιου πολιτικού προσωπικού που μας κυβερνά με παραλλαγές έως σήμερα και την έλλειψη ηγετικής φυσιογνωμίας που θα ένωνε αντί να διαιρεί, ώστε τελικά να μη καταλήξει  στην υλοποίησή του.

Τεχνικές λεπτομέρειες αλλά και τ΄ αποτελέσματα της άναρχης δόμησης της Αν. Αττικής, βρέθηκαν σαν δικαιολογία για να ναυαγήσει το σχέδιο. Στη συνέχεια των χρόνων, το θέμα έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης όλων των υποψηφίων δημάρχων, για να κερδίσουν τις εκλογές. Έτσι φτάσαμε στην κοσμοϊστορική απόφαση του ‘ανεξάρτητου’ κ. Ζούτσου, να οδηγήσει τα λύματα του ενιαίου πλέον Δήμο Παλλήνης στην Ψυττάλεια.
Από την πρώτη στιγμή του επισιτίσαμε την προσοχή της δυσκολίας ενός τέτοιου νέου εγχειρήματος και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία, αλλά τονίσαμε ότι σε περίπτωση αποτυχίας το κόστος θα ήταν αποκλειστικά όλο δικό του.
Εκείνος φυσικά μας «πέρασε στα ψιλά» και συνέχισε αυτό που θεωρούσε σωστό, παρά τις όποιες εξαρχής κακές ενδείξεις για τον αγωγό έως το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων μέσω αντλιών και από χώρους άλλων δήμων που έπρεπε να σκαφτούν, κι απο την επάρκεια της Ψυττάλειας.
Βέβαια σαν γνήσιος ανεξάρτητος, δεν πήρε υπ όψη του την πολιτική τρικλοποδιά που ίσως κάποιοι θα μπορούσαν να βάλουν. Ερχόμαστε λοιπόν σήμερα στο παρά πέντε των βουλευτικών εκλογών να καλέσουν όλη την πολιτική ηγεσία που ουδέποτε έως τώρα κατάγγειλαν, για να πετύχουμε τι;  Ν’ αποσπάσουμε ανέξοδες υποσχέσεις, ή να εκθέσουμε προεκλογικά τους επόμενους ν ακολουθήσουν τους σχεδιασμούς σας;
Αγαπητέ δήμαρχε και δημοτικοί σύμβουλοι που κάποτε αγωνιζόσασταν σαν ενεργοί πολίτες για την αποχέτευση και τώρα ήσαστε θλιβεροί ακόλουθοι των ¨ρήσεων¨ του κ. Ζούτσου αυτά είναι για γέλια. Πέστε την αλήθεια. Νομίζετε ότι ο κόσμος φοράει ακόμη τα κομματικά τσαρούχια που του πλασάρετε; Μπορεί βέβαια να κερδίσατε τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά τώρα μην πάτε να εξαργυρώσετε τα γραμμάτια της πριμοδότησής σας. ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ!θέλουμε αγώνα με όλους τους πολίτες για ποιοτική αναβάθμιση. 
Οδυσσέας Ρομπάκης
Ενεργός πολίτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: