Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

SOS: W.P: Ο ρόλος του αμερικανοτραφή πρώην πρωθυπουργού στις εκλογές


Δημοσίευμα στην Ουάσιγκτον Ποστ αναφέρεται «στον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και το νεοσύστατο κόμμα του», υποστηρίζοντας, ότι «ο αμερικανογεννημένος πρώην πρωθυπουργός θα μπορούσε να είναι μπαλαντέρ των εκλογών».
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται, ότι «μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτηρίζει δημοσιονομικό μαρτύριο τη λιτότητα και τη Νέα Δημοκρατία που καλεί σε αυτοσυγκράτηση για να μην προκληθεί μια αρνητική αντίδραση από τους πιστωτές της χώρας,

βυθίζοντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο, βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος θα μπορέσει, ίσως, να αναλάβει ρυθμιστικό ρόλο, μετά τις εκλογές, εάν μπορέσει να ξεπεράσει το όριο του 3% για την είσοδο του κόμματός του στο Κοινοβούλιο».
Όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, «το σενάριο αυτό βασίζεται στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να κερδίσει την αυτοδυναμία στο Κοινοβούλιο και θα αναζητήσει εταίρους μεταξύ των μικρότερων κομμάτων για να επιτύχει πλειοψηφία.
Το κεντροαριστερό κόμμα του κ. Παπανδρέου δεν ταιριάζει ίσως απόλυτα με το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενδεχόμενη συμμετοχή του κ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση θα επέφερε σημαντική ανακούφιση στις Βρυξέλλες και αλλού, καθώς θεωρείται από τους γραφειοκράτες και τους τραπεζίτες ως σταθερός, προβλέψιμος και μη συγκρουσιακός, γεγονός που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει στην άμβλυνση του τόνου από τον Αλέξη Τσίπρα και του πολεμοχαρή κύκλου του», αναφέρει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: