Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Σφοδρές αντιδράσεις για τα λεγόμενα του Αργ. Ντινόπουλου

Σάλο έχουν προκαλέσει τα όσα ισχυρίστηκε ο τέως υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση σε σπίτι. Ο κ. Ντινόπουλος, εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, με αφορμή την στάση που τήρησε ο δεύτερος στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές ότι ο κ. Κουβέλης «πληρώθηκε καλά» για να μην ψηφίσει Πρόεδρο η ΔΗΜΑΡ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Ο Αργύρης Ντινόπουλος κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι «ήθελε εκλογές γεναριάτικα» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα πάντα, ακόμη και για τα ψηφοδέλτια που κόστισαν 50.000.000 ευρώ.

ΔΗΜΑΡ: «Να αποδοκιμάσουν δημοσίως τον υβριστή»

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ οφείλουν να αποδοκιμάσουν δημοσίως τον υβριστή – υποψήφιο βουλευτή και πρώην υπουργό Αρ. Ντινόπουλο για όσα χυδαία και εμετικά είπε σε προεκλογική συγκέντρωση κατά του Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φ. Κουβέλη. Αν αδιαφορήσουν, θα είναι συνένοχοι στην πολιτική ανηθικότητα και στη βρωμιά».

ΣΥΡΙΖΑ: «Απαράδεκτα τα όσα αναφέρει ο κ. Ντινόπουλος»

Το σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Τα όσα απαράδεκτα αναφέρει σε προεκλογική του συγκέντρωση ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κ. Ντινόπουλος, όπου μεταξύ άλλων μιλά ακόμα και για χρηματισμό του κ. Κουβέλη, δείχνουν το πολιτικό επίπεδο των στελεχών της ΝΔ και το σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι εκλεκτοί του κ. Σαμαρά λίγες μέρες πριν ο ελληνικός λαός τους δείξει την οριστική πόρτα εξόδου».

ΑΝ.ΕΛΛ.: Να παρέμβει η Εισαγγελία

Η τομεάρχης δικαιοσύνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχολιάζοντας τον ισχυρισμό του κ. Ντινόπουλου αναφέρει:

«Να παρέμβει τώρα ο Εισαγγελέας για τους ισχυρισμούς Ντινόπουλου χωρίς κομματικά γυαλιά
Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και όσοι έστειλαν στο αρχείο φακέλους με στοιχεία για τους «χρηματιστές» Σαμαρά οφείλουν άμεσα να καλέσουν τον κ. Ντινόπουλο να δώσει εξηγήσεις για την δημόσια καταγγελία του.
Αν ο κ. Ντινόπουλος δεν είπε κάτι πάνω σε μια κρίση πανικού, εν όψει εκλογικής κατάρρευσης της ΝΔ, αλλά διαθέτει πραγματικά στοιχεία, όφειλε ήδη από χθες να τα είχε καταθέσει στη Δικαιοσύνη όπως κάναμε εμείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Διαφορετικά, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών πρέπει να αναζητήσει -χωρίς κομματικά γυαλιά και παρελκυστικά παιχνίδια- την πηγή της λάσπης που εκτόξευσε ο υποψήφιος της ΝΔ».

Τι απάντησε ο Αργ. Ντινόπουλος

Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ο Αργύρης Ντινόπουλος το χαρακτήρισε ιδιωτικό και αναφέρει πως είναι προϊόν υποκλοπής.
« Αντιλαμβάνομαι την αγωνιώδη προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να βγει από την αφάνεια. Επιστράτευσαν ακόμη και βίντεο από κάμερα-ρουφιάνα ! Σε σπίτι φίλων και ψηφοφόρων μου όπου βρέθηκα το Σάββατο βράδυ στο Καματερό κάποιος αναφέρθηκε στο άδειασμα του Φώτη Κουβέλη από τον Αλέξη Τσίπρα. Και απάντησα ότι ο Φώτης Κουβέλης πήρε την πληρωμή του (« Πληρώθηκε καλά !» ) από τον ΣΥΡΙΖΑ που, αφού τον έβαλαν (μαζί με τον Καμένο) να σύρει την χώρα σε πρόωρες εκλογές , μετά τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων. Δείγμα της αχαριστίας και του τυχοδιωκτισμού της Αριστεράς που – στην συγκεκριμένη περίπτωση- συνδυάστηκε και με την ρουφιανιά !», αναφέρει στη δήλωσή του ο τέως υπουργός.

Εξηγήσεις στον γραμματέας της ΝΔ

Μετά το θόρυβο που ξέσπασε με τα λεγόμενα του Αργύρη Ντινόπουλου, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον υποψήφιο βουλευτή να δώσει εξηγήσεις. Ο τέως υπουργός αναδιπλώθηκε δίνοντας τη δική του ερμηνεία για το γεγονός.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντινόπουλος εξήγησε πως κάποιος εκ των συνδαιτυμόνων έκανε λόγο για «άδειασμα» του Φώτη Κουβέλη από τον Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος σχολίασε: «Ο Φ. Κουβέλης πήρε την πληρωμή του («Πληρώθηκε καλά») από τον ΣΥΡΙΖΑ, που αφού τον έβαλαν να σύρει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, μετά τον πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων».

Ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και ότι με τη φράση «πληρώθηκε καλά» εννοούσε το γεγονός ότι τον εξαπάτησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που του υποσχόταν συνεργασία και τελικά, μετά την ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή, τον άδειασε.

www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: