Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Ρόδο και Εύβοια

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ρόδο ενισχύθηκαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, με πεζοπόρο τμήμα 40 ανδρών που κατέφθασε στο νησί με αεροσκάφος C -130, από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, με πεζοπόρο τμήμα 11 ανδρών που μετέβη στη Ρόδο από την Ελευσίνα, με Super Puma. Βελτιωμένη είναι και εικόνα, ως προς την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στα Ψαχνά Ευβοίας. Εκεί έχουν δραστηριοποιηθεί δυνάμεις που απαρτίζονται από 24 οχήματα, με 64 πυροσβέστες και 51 άτομα πεζοπόρο τμήμα.  Λόγω της έκτασης του «μετώπου», εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων.
Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Πέμπτης η πυρκαγιά στη Σαμοθράκη, που έκαψε καλλιέργειες και ένα τοπικό δάσος. Στο σημείο επιχειρούσαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής με 48 πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα 27 ατόμων. Εκεί κατέφθασαν και δυνάμεις από την Αλεξανδρούπολη.
Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Ηλείας.
Η εξέλιξη των πύρινων μετώπων, την Πέμπτη 23/7

33 φωτιές ξέσπασαν από τα ξημερώματα της Πέμπτης σε όλη τη χώρα.

21:05

Σταμάτησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα στη Ρόδο, καθώς έπεσε η νύχτα. Πεζοπόρες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η φωτιά στην Άτταλη Ψαχνών της Εύβοιας, όπου μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν 8 αεροσκάφη και ελικόπτερα. Διατηρείται μεγάλο μέτωπο σε πυκνό πευκοδάσος.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην Ηλεία.

20:08

9 ώρες που η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο κέντρο του νησιού της Ρόδου. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια να ανεφοδιαστούν τα δύο ελικόπτερα και τα καναντέρ, όσο προλαβαίνουν ακόμα να επιχειρήσουν πριν νυχτώσει. Δραματική έκκληση για εθελοντές νωρίτερα, καθώς απειλήθηκε το χωριό Απόλλωνας. Ελαφρός τραυματισμός δύο πυροσβεστών που παραλίγο να εγκλωβιστούν. Η φωτιά κατευθύνεται τώρα προς το χωριό Λάερμα, το οποίο δεν κινδυνεύει προς το παρόν, ενώ γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες. Φόβοι για την εξέλιξη της φωτιάς καθώς πλησιάζει η νύχτα

18:29

Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους, πριν από λίγη ώρα, το χωριό Μακρυκάπα στο Δήμο Δυρσίων της Εύβοιας, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην Άτταλη Ψαχνών.

Νέα Φωτιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στην Άτταλη Ψαχνών της Εύβοιας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 19 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στη Μαγούλα Αττικής, στην οποία καίγεται έκταση με ελιές και ξερά χόρτα. Κατοικημένη περιοχή δεν απειλείται. Στο σημείο δρουν 24 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ρόδο, λόγω πυρκαγιάς, ανάμεσα στα Λαέρμα και τα Απόλλωνα, στην ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περιοχή Λιβάδα-Ροϊνό. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 15 οχήματα και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ με 2 οχήματα, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της δύναμης των πυροσβεστικών δυνάμεων, έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Το έργο των πυροσβεστών συνεπικουρούν εθελοντές κάτοικοι από Σάλακο και Απόλλωνα, ενώ γίνεται έκκληση να σπεύσουν όσοι εθελοντές είναι δυνατόν - επίσης και χειριστές μηχανημάτων.
Οι τελευταίες πληροφορίες από την ΠΥΡ αναφέρουν ότι η φωτιά δεν ελέγχεται και γι' αυτό το λόγο έχει ζητηθεί βοήθεια από το Κέντρο - αναμένονται σύντομα δύο ελικόπτερα και ένα Σινούκ.

Καλύτερη η εικόνα στην Ηλεία από την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκσταση στο Δραγώγιο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστενών. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Σαμοθράκη, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί το πύρινο μέτωπο στο Κάστρο στην Κυλλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: