Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αποκλείει «κούρεμα» χρέους, αλλά δίνει… συμπάθεια η Μέρκελ

Την πάγια θέση του Βερολίνου ότι «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δεν πρόκειται να γίνει, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ασύμβατο προς τους κανόνες της Ευρωζώνης, επανέλαβε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Κατά τα άλλα, από την ομιλία της καγκελαρίου δεν έλειψαν οι τόνοι ανέξοδης συμπάθειας προς την ελληνική κοινωνία. Χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στην Ελλάδα και κάλεσε τους βουλευτές να φανταστούν «τι θα συνέβαινε στη Γερμανία, εάν οι συνταξιούχοι περίμεναν έξω από κλειστές τράπεζες για να πάρουν 120 ευρώ»,Η κυρία Μέρκελ είπε ότι πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης είναι να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
«Παρά τις μεγάλες πολιτικές διαφορές, εμείς εγγυόμαστε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» είπε και πρόσθεσε: «Η Γερμανία πηγαίνει καλά όταν πηγαίνει καλά η Ευρώπη - και μάλιστα όλοι στην Ευρώπη».Για την Ελλάδα είπε, ακόμη: «Δεν φτάνουν οι δεσμεύσεις, αλλά τα έργα και αυτό έκανε η Ελλάδα την Τετάρτη». Εξέφρασε πάντως και πάλι τη δυσφορία της για τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη χώρα μας και φυσικά για το 61,3% του «ΟΧΙ».

www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: