Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ HOCHTIEF ;;;

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ HOCHTIEF
Δικαιώθηκε το Ελληνικό Δημόσιο !!! 600.000.000 ΦΠΑ η συνολική οφειλή της Hochtief !!! ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ
— Επιβολή Προστίμων
— Δεσμεύσεις λογαριασμών & κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων
— Ποινικές Διώξεις εκπροσώπων για μη απόδοση παρακρατουμένων φόρων, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
— Άμεσες Προφυλακίσεις υπευθύνων
Ότι ακριβώς γίνεται και με τους Έλληνες κατ” εφαρμογή μνημονιακών δεσμεύσεων !!!
Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ να ισχύσει στην Ελλάδα πρώτα για τους Γερμανούς !!!
Δικαιώνει το Ελληνικό Δημόσιο απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στην πολύχρονη δικαστική διαμάχη του με τη γερμανική… Hochtief για το σκάνδαλο της παρακράτησης ΦΠΑ.
Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις ελληνικές Αρχές να διεκδικήσουν άμεσα έως και 600 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ που επί 20 χρόνια δεν απέδιδε στο Δημόσιο για τη λειτουργία του «Ελ. Βενιζέλος», το οποίο κατασκεύασε και διαχειριζόταν η θυγατρική εταιρεία εκμετάλλευσης αεροδρομίων στην Ευρώπη.
Η δικαστική απόφαση, καθιστά έτσι τον γερμανικό κολοσσό τον μεγαλύτερο «εν ενεργεία» μεγαλοοφειλέτη και φοροφυγά στη χώρα μας. Μαζί με άλλες οικονομικές οφειλές της (σε ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ κ.λπ.) η συνολική οφειλή της Hochtief μπορεί να αγγίξει και το 1 δισ. ευρώ.
Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι τα ποσά που «ενθυλάκωσε» η γερμανική εταιρεία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου είναι σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που γλίτωσαν οι ελληνικές κυβερνήσεις κόβοντας και καταργώντας τα δώρα σε μισθούς και συντάξεις.
Η απόφαση-σταθμός του Διοικητικού Εφετείου, σύμφωνα με το «business stories» δημοσιεύτηκε την περασμένη Δευτέρα και θεωρείται πλέον άμεσα εκτελεστή. Το επόμενο βήμα θα είναι μόλις την παραλάβει η αρμόδια ΔΟΥ να βεβαιώσει για είσπραξη σε βάρος της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. ποσό που εκτιμάται πως θα ανέλθει ή και θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ για τον ΦΠΑ και τα πρόστιμα που η Hochtief όφειλε αλλά αρνούνταν να καταβάλει, επιμένοντας να υποστηρίζει μάλιστα πως δεν χρωστάει τίποτε στο Ελληνικό Δημόσιο.
mikroskopio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: