Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σύγχρονο απαρτχάιντ στη Βρετανία – Βάφουν κόκκινες τις πόρτες των σπιτιών που μένουν πρόσφυγες

Εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου στη Βρετανία, μένουν σε σπίτια με πόρτες που έχουν βαφτεί κόκκινες, γράφει δημοσίευμα της Dailymail και συγκρίνει αυτή την τακτική με το κίτρινο αστέρι που ανάγκαζαν οι Ναζί να φοράν οι Εβραίοι.  Οι πόρτες με το κόκκινο χρώμα καθιστούν πολύ εύκολη την αναγνώριση των σπιτιών των προσφύγων και «διευκολύνουν» όσους ευθύνονται για τις επιθέσεις σε σπίτια προσφύγων. Ο πρώην βουλευτής Ian Swales των φιλελεύθερων,  της περιοχής του Middlesbrough, όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο είπε ότι αυτό αποτελεί σημάδι διαχωρισμού και θυμίζει τη Γερμανία του 1930.
Οι πρόσφυγες που μένουν στην περιοχή έχουν καταγγείλει ότι δέχονται ρατσιστικές επιθέσεις, πολλές φορές τους έχουν πετάξει αβγά, περιττώματα σκύλων και πέτρες.  Κάποιοι τους βρίζουν, τους αποκαλούν βρώμικους και τους ζητάνε να φύγουν από τη χώρα. Κάποιοι πήγαν και χάραξαν τα σύμβολα του Εθνικού Μετώπου στις πόρτες τους. «Μας έβαλαν πίσω από κόκκινες πόρτες, όταν οι άνθρωποι τις βλέπουν, ξέρουν ότι εδώ μένουν πρόσφυγες που καταθέσει αιτήσεις ασύλου» είπε ένας από τους πρόσφυγες στους Times.

Ο υπουργός Μετανάστευσης James Brokenshire, δήλωσε ότι είναι ανησυχητικά αυτά τα φαινόμενα και ζήτησε έλεγχο στα σπίτια που έχουν παραχωρηθεί –με χαμηλό ενοίκιο- στους πρόσφυγες που έχουν ζητήσει άσυλο, τόνισε ότι εάν διαπιστωθεί ότι έχει γίνει κάτι με πρόθεση διαχωρισμού θα αναζητηθούν ευθύνες και ξεκαθάρισε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές.
Η εταιρεία που έχει συμβόλαιο με την κυβέρνηση για να παραχωρεί τα σπίτια, ανέφερε ότι δεν έγινε κάτι με πρόθεση, υποστήριξε ότι οι περισσότερες ιδιοκτησίες τους στην περιοχή έχουν κόκκινες πόρτες και είπαν ότι εάν χρειαστεί θα αλλάξουν χρώμα στις πόρτες.
www.topontiki.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: