Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

«Απογειώθηκε» το Facebook στο δ’ τρίμηνο

Η δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης διπλασίασε έσοδα και κέρδη, ενώ οι χρήστες της ξεπερνούν πλέον το ενάμισι δισεκατομμύριο άτομα.   Ξεπέρασαν τις προσδοκίες ακόμη και των πιο αισιόδοξων αναλυτών τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε το Facebook για το τέταρτο τρίμηνο του 2015. Τα έσοδα της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης διπλασιάστηκαν, καθώς κατέγραψαν αύξηση 52% και διαμορφώθηκαν στα 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έσοδα 5,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στο ποσό του 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων (ή αλλιώς 54 σεντ ανά μετοχή), όταν στη συγκρίσιμη περίοδο του 2014 το ποσό είχε αγγίξει τα 701 εκατομμύρια δολάρια.  Πέραν των στοιχείων αυτών, ιδιαίτερη σημασία και ενδεικτικό της δυναμικής του Facebook είναι το γεγονός πως οι χρήστες του αυξήθηκαν κατά 14% -στα 1,59 δισεκατομμύριο άτομα- έναντι 1,58 δισεκατομμυρίου που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παράλληλα, τα έσοδα του Facebook από τις διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 57% και διαμορφώθηκαν στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ισχυρή ανάπτυξη του Facebook σε όλους τους τομείς απέδειξε επίσης ότι συνεχίζει να αποδίδει η mobile έκδοσή του. Μάλιστα, το 80% των διαφημιστικών εσόδων προέρχεται από εκεί, καταγράφοντας άνοδο 69% (!) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 και 78% (!) σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2015.Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου του 2015, η Σέριλ Σάντμπεργκ σημείωσε πως η εταιρεία είναι πολύ ικανοποιημένη από τα κέρδη που φέρνει το Instagram. Μάλιστα, εξήγησε πως το 98% των κορυφαίων διαφημιστών του Facebook, διαφημίζονται πλέον και στο Instagram.

Από την πλευρά του, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ μοιράστηκε μερικά εντυπωσιακά στοιχεία για την πορεία του Facebook στο τέταρτο τρίμηνο του 2015, όπως ότι οι χρήστες του παρακολούθησαν συνολικά βίντεο διάρκειας 100 εκατομμυρίων ωρών, πως περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο χρήστες παρακολούθησαν κάποιο γκρουπ στο Facebook μέσα σε μόλις ένα μήνα και πως περισσότεροι από 80 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν το Facebook Lite, την βελτιστοποιημένη υπηρεσία για χαμηλότερου εύρους ζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: