Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΔΕΗ: Νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών με 36 δόσεις, χωρίς προκαταβολή από 1η Απριλίου μέχρι 31 Ιουλίου

Νέο πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών ανακοίνωσε η ΔΕΗ, χωρίς προκαταβολή με 36 δόσεις, καθώς το πρώτο "δεν τραβάει", αλλά ταυτόχρονα η εταιρεία δεν επιτρέπει την πληρωμή των λογαριασμών με πιστωτικές κάρτες όλων των τραπεζών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι καταναλωτές θα μπορούν από την 1η Απριλίου μέχρι 31 Ιουλίου 2016 να ρυθμίσουν την οφειλή τους σε 36 δόσεις, χωρίς προκαταβολή (αυτό ισχύει τώρα μόνο για τους αγρότες). Μετά το πέρας της περιόδου αυτής επανέρχεται η προκαταβολή.

Ετσι, από 1η Αυγούστου ισχύουν για τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές (εξαιρούνται εποχικοί πελάτες και αγρότες) τα εξής: Το ύψος της μηνιαίας δόσης θα πρέπει να ισούται με το 30% του μέσου, σε ετήσια βάση, μηνιαίου λογαριασμού αλλά με ελάχιστο αριθμό δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36.  Ταυτόχρονα, η υποχρέωση καταβολής προκαταβολής ως προυπόθεση για ένταξη στη ρύθμιση επανέρχεται. Ετσι, για πελάτες χωρίς αντισυμβατική συμπεριφορά, η προκαταβολή θα ανέρχεται στο 5% της συνολικής οφειλής. Αντίθετα για πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά θα κινείται στο 15%.

Σε περίπτωση, κατά την οποία λόγω αδυναμίας κατά τη διάρκεια του ημερολογιακού έτους δεν καταβληθεί μια (1) δόση ο διακανονισμός συνεχίζεται κανονικά από τον επόμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τις πιστωτικές κάρτες, επιτρέπονται μόνο δύο τραπεζών της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς. Η διοίκηση της ΔΕΗ υποστηρίζει πως σύντομα θα εξυπηρετούνται και οι πελάτες των υπολοίπων τραπεζών, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ΔΕΗ είναι 2,3 δισ. ευρώwww.marketfair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: