Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Τώρα ΑΤΜ θα πωλούν γάλα και στην Αθήνα!

Ο γαλατάς επιστρέφει, τρόπον τινά, στην Αθήνα! Πλέον και οι κάτοικοι της πρωτεύουσας θα μπορούν να πιουν φρέσκο γάλα απευθείας από τον παραγωγό. Πως; Από τους αυτόματες πωλητές του συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα που θα εγκατασταθούν σε πολυσύχναστα σημεία και θα τεθούν σε λειτουργία από την Παρασκευή 4 Μαρτίου.  Η καινοτόμα ιδέα ταξίδεψε από τη Λάρισα - όπου και γεννήθηκε - στην συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και πλέον ανακοινώθηκε η επέκταση του συνεταιρισμού και στην Αθήνα.
Δέκα πωλητές σε δέκα γειτονιές 

Το γάλα θα φτάνει κατευθείαν από τον παραγωγό στον καταναλωτή μέσα από τους δέκα αυτόματους πωλητές ΘΕΣγάλα που θα είναι εγκατεστημένοι σε δέκα γειτονιές της πόλης: Περιστέρι (2 καταστήματα), Πειραιάς, Νίκαια, Αιγάλεω, Παγκράτι, Αμπελόκηποι, Γαλάτσι, Χαλάνδρι και Νέος Κόσμος. Το γάλα του Συνεταιρισμού που διατίθεται στους αυτόματους πωλητές, παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις σύγχρονες, ιδιόκτητες, πλήρως πιστοποιημένες εγκαταστάσεις και φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του.

Οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και προσφέρουν στους καταναλωτές: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες του ΘΕΣγάλα.
Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης ενώ οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος.

Φρέσκο γάλα με 1€ το λίτρο

Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1€ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10€ (με τη χρήση μετρητών), ενώ για τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των αυτόματων πωλητών, μέλη του ΘΕΣγάλα θα βρίσκονται στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση των μηχανημάτων διάθεσης.

«Ζωντανό παράδειγμα αυτοργάνωσης»

«Πιστεύουμε πως η λειτουργία του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα, είναι ένα ζωντανό, πραγματικό παράδειγμα αυτοοργάνωσης, συνεργειών και ορθής λειτουργίας του πρωτογενούς τομέα, που δείχνει την έμπρακτη απάντηση στα προβλήματα της εποχής μας» δήλωσε στο πλαίσιο της παρουσίασης της επέκτασης του δικτύου των αυτόματων πωλητών του ΘΕΣγάλα στην Αθήνα, ο Πρόεδρος ΔΣ του Συνεταιρισμού, Θανάσης Βακάλης.

«Όπως ο ΘΕΣγάλα, έτσι και άλλοι παραγωγοί μπορούν να συνεταιριστούν, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους, χωρίς να περιμένουν μαγικά ραβδιά, και να προσδώσουν υπεραξία στην παραγωγή τους, να δουν τις εκμεταλλεύσεις τους επιχειρηματικά, να καινοτομήσουν και να δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες καταναλωτές και όχι μόνο να απολαύσουν ποιοτικά τοπικά προϊόντα, απ’ ευθείας από τον παραγωγό» πρόσθεσε.

Ο Θανάσης Βακάλης για το εγχείρημα της Αθήνας είπε: «με σιγουριά ότι το εγχείρημα μας έχει την στήριξη των καταναλωτών ανοίξαμε ένα χρόνο μετά την Λάρισα στη Θεσσαλονίκη. Με το θάρρος που μας έδωσαν οι καταναλωτές και της Θεσσαλονίκης ερχόμαστε σήμερα στην Αθήνα».

«Ελπίζουμε μέσα στο 2016 να ανοίξουμε και άλλα καταστήματα σε περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. Έχουμε το ίδιο άγχος, όπως κάθε φορά, αλλά και την ίδια ορμή να συστήσουμε τον παραγωγό στον καταναλωτή» πρόσθεσε ακόμη. Παράλληλα ενημέρωσε ότι τα supermarket έχουν ήδη προσεγγίσει τον συνεταιρισμό προκειμένου να τοποθετήσουν μηχανήματα στα καταστήματά τους αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Γιατί; «Επειδή είναι εντελώς αντίθετη η φιλοσοφία τους από τη δική μας. Οπότε δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο».

ΘΕΣγάλα

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα, ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής.
Θεωρείται ο πλέον πρότυπος Συνεταιρισμός στην Ελλάδα, που με την καινοτομία των αυτόματων πωλητών, που εγκατέστησε το 2013, σε πρώτη φάση στην Λάρισα, κατάφερε να διαθέτει καθημερινά, απ’ ευθείας στους καταναλωτές, το φρέσκο γάλα που παράγεται στις φάρμες του.
Με την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων στην Αθήνα, ο ΘΕΣγάλα, διαθέτει πλέον 43 καταστήματα στις τρεις πόλεις (Λάρισα 16, Θεσσαλονίκη 17 και Αθήνα 10). Στόχος του συνεταιρισμού είναι η προοδευτική επέκταση του δικτύου των καταστημάτων του, μέσα στο 2016, τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα.

Η δράση του Συνεταιρισμού ΘΕΣγάλα περιλαμβάνει:
Τη διάθεση του παραγόμενου προϊόντος των μελών του τόσο μέσω των αυτόματων πωλητών, όσο και σε συνεργασία με την εγχώρια γαλακτοβιομηχανία.
Τη μείωση του κόστους παραγωγής για τα μέλη του, με τη δημιουργία οικονομιών κλίμακος.
Την ανάπτυξη συνεργειών σε όλο το φάσμα του πρωτογενούς τομέα αλλά και της αγοράς.
Κοινωνικές δράσεις που αναπτύσσει παράλληλα με την λειτουργία του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: