Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Προς χρηματοδότηση $500 εκατ. η ναυτιλιακή εταιρεία του Ευ. Μαρινάκη

Ποσό μέχρι 500 εκατ. δολάρια δήλωσε ότι σκοπεύει να αντλήσει η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη, Capital Product Partners, σύμφωνα με το πληροφοριακό έντυπο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ως εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο NASDAQ στις 24 Μαρτίου 2016.Η άντληση των κεφαλαίων μπορεί να περιλαμβάνει είτε έκδοση κοινών μετοχών είτε προνομιούχοων είτε έκδοση χρεογράφων. Σκοπός της άντλησης είναι να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για εξαγορές άλλων εταιρειών, για αγορές πλοίων, για αποπληρωμή ή αναχρηματοδότηση των δανείων της, και για κεφάλαιο κίνησης.
Η Capital Product Partners LP είναι μία εταιρεία που συστάθηκε στα νησιά Μάρσαλ τον Ιανουάριο του 2007, από την Capital Maritime, μία διεθνή εταιρεία που δραστηριοποιείται στη ναυτιλία και έχει τα γραφεία της στον Πειραιά.
Η εταιρεία είχε πραγματροποιήσει στις 3 Απριλίου 2007, δημόσια προσφορά για την εισαγωγή της στο Nasdaq Global Select Market και είχε αντλήσει 290 εκατ. δολάρια. Από το IPO, αύξησε το μέγεθος του στόλου της σε 27 πλοία.
Στις 31 Δεκεμβρίου, 2015, η οικογένεια Μαρινάκη, συμπεριλαμβανομένoυ του Ευάγγελου Μαρινάκη, πρώην πρόεδρου της Capital Partners LP, κατέχουν χρεόγραφα που αν μετατραπούν σε μετοχές αντιστοιχούν στο 16,4% του μετοχκού κεφαλαίου (18,1% είναι η συμμετοχή χωρίς τη μετατροπή).
H εταιρεία έκλεισε το 2015 με καθαρά κέρδη 55,41 εκατ. δολάρια.

www.marketfair.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: