Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΞΙΜΟΥ-ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ! Στη μάχη πέφτουν και τα Επίκαιρα με καταγγελία τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής

Συνεχίζεται αμείωτος ο πόλεμος μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Βγενόπουλου, καθώς εξακολουθούν να βγαίνουν διάφορα δημοσιεύματα που αναζωπυρώνουν την κόντρα.
Το περιοδικό ΕΠΙΚΑΡΑ, της οικογένειας Λιβάνη με τον γνωστό εκδοτικό οίκο (ο Αντώνης Λιβάνης, ήταν ο εξ απορρήτων του Ανδρέα Παπανδρέου και ο Ηλίας Λιβάνης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών) επαναφέρει σήμερα το θέμα με τον κ. Βγενόπουλο αποκαλύπτοντας καταγγελία τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Τσιρώνη προς τον πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση για καθεστώς ατιμωρησίας του οικονομικού παράγοντα.

Παράλληλα, το γνωστό περιοδικό κάνει λόγο και για τις σχέσεις Βενιζέλου-Βγενόπουλου που ενώ στο παρελθόν ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν καταγγελτικός στη συνέχεια -όπως λέει το περιοδικό- από διώκτης του έγινε μέγας υπερασπιστής του.
Οι καταγγελίες Τσιρώνη
Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης διετέλεσε πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την εξέταση της υπόθεσης της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις της από τη Marfin Bank. Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Τσιρώνης σε επιστολή του με ημερομηνία 18-10-2010 προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γιώργο Καλαμίδα, μετά το πέρας των εργασιών της επιτροπής σημείωσε σχετικά: «Η διερεύνηση του σκανδάλου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου από την Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης (…) αποκάλυψε ένα παράπλευρο οικονομικό και χρηματιστηριακό σκάνδαλο με επίκεντρο τον επιχειρηματικό όμιλο (σσ: MIG) και τις συνδεδεμένες τράπεζες του ομίλου Marfin, με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες για τη σταθερότητα του ελληνικού και κυπριακού τραπεζικού συστήματος και τα συμφέροντα των καταθετών και των επενδυτών».

Σήμερα ο ίδιος δηλώνει «παρών» στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση για να προσέλθει προς εξέταση ενώπιον των μελών της και να καταθέσει. «Θεωρώ αδιανόητη και ακατανόητη τη λειτουργία της Δικαιοσύνης ως πλυντηρίου ξεπλύματος ποινικών και αστικών ευθυνών επώνυμων και ισχυρών παραγόντων της οικονομικής ζωής, αντί της αναζήτησης του καταλογισμού των αντίστοιχων ευθυνών από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς».
Οι σχέσεις Βενιζέλου-Βγενόπουλου

Την ίδια στιγμή, στο ίδιο δημοσίευμα περιλαμβάνεται και καταγγελία του πρώην υπουργού Νίκου Σηφουνάκη, σύμφωνα με την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει «θάψει» δηλώσεις του πρώτου σχετικά με τη διαμάχη του με τον κ. Βγενόπουλο. Μάλιστα, ο ίδιος περιγράφει ένα περιστατικό που συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2014: «(…) ο κ. Ευ. Βενιζέλος, στο γραφείο του στο ισόγειο της Βουλής, μου δήλωνε αντιφατικά: “Νίκο, πόσο δίκιο είχες, μεγάλος απατεών ο Βγενόπουλος, διέλυσε τα πάντα, πρόκειται για να ανυπόληπτο πλέον πρόσωπο”».

Παράλληλα, ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται και σε συνάντηση των κκ. Βενιζέλου-Βγενόπουλου στις 11 Δεκεμβρίου του 2015. «Ο κ. Ευ. Βενιζέλος μετά τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στον Α. Βγενόπουλου, με δημόσιες δηλώσεις του, προσφέρει στην ουσία άμεσα στήριξη στο πρόσωπο που υποτίθεται ανυποληπτόταν» σημειώνει ο κ. Σηφουνάκης.

www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: