Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ταινία θρίλερ η ανακεφαλαιοποίηση του Mega;

Το θρίλερ με τη χρηματοδότηση του Mega από τους μετόχους του συνεχίζεται και, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, καθώς ο πόλεμος μεταξύ τους εξελίσσεται για τον έλεγχο του μάνατζμεντ του καναλιού. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να αποκλείεται και η εκδοχή της κατάρρευσης, όπως τουλάχιστον δείχνει η άρνησή τους να προχωρήσουν σε χρηματοδότηση της εταιρείας, την ώρα που οι τράπεζες πιέζουν για την αποπληρωμή δανείων τα οποία κινδυνεύουν να «κοκκινίσουν» και να οδηγήσουν την εταιρεία σε εκκαθάριση.
Ωστόσο, πριν από αυτό το ενδεχόμενο, επισήμως, σύμφωνα με ανακοίνωση της "Τηλέτυπος", η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων θα γίνει στις 7 Απριλίου, όπου θα προταθεί νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό την «άντληση κεφαλαίων ύψους 15 έως 25 εκατ. ευρώ», σύμφωνα με την έκθεση του Δ.Σ. προς τους μετόχους.

Αν και οι δανείστριες τράπεζες ζητούν να μάθουν άμεσα ποιοι από τους βασικούς μετόχους προτίθενται να λάβουν μέρος στην αύξηση, δηλαδή ποιοι θα καταβάλλουν μετρητά και σε ποιο ύψος, στην ίδια έκθεση οι βασικοί μέτοχοι του καναλιού... επιφυλάσσονται για αργότερα. Όπως δηλώνουν, «αναμένεται να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους σχετικά με τη συμμετοχή τους στην αύξηση και τη διατήρηση της συμμετοχής τους στην εταιρεία κατά τη γενική συνέλευση», δηλαδή στις 7 Απριλίου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων και η επικοινωνία με τις τράπεζες, με στόχο να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες του δανείου, ύψους 85 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μπορούσε να γίνει άμεσα απαιτητό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες δεν έχουν ακόμα δώσει παράταση για την καταγγελία του δανείου.

Εν τω μεταξύ αναστάτωση έχει προκαλέσει η κατάσχεση εσόδων του Mega εις χείρας τρίτων από εταιρεία factoring / προεξόφλησης επιταγών, τιμολογίων κ.λπ., καθώς θεωρείται εχθρική κίνηση από την πλευρά Μπόμπολα. Με διαταγή πληρωμής που εξέδωσε η εταιρεία παραγωγής "Άνωση", του ομίλου Μπόμπολα, κάνοντας απαιτητά από το Mega τιμολόγια του καναλιού που είχε εκχωρήσει στη θυγατρική της Alpha Bank, ABC Factors, ύψους 14 εκατ. ευρώ, έχει ενδιαφέρον η παράθεση στην έκθεση του Δ.Σ. προς τη Γενική Συνέλευση της διάθεση των κεφαλαίων των προηγούμενων αυξήσεων.

Όπως σημειώνεται, στην αύξηση που πραγματοποιήθηκε το 2013, ύψους επίσης 15 εκατ. ευρώ, τα 8,9 εκατ. των αντληθέντων κεφαλαίων διατέθηκαν για «αποπληρωμή προμηθευτών προγράμματος» (ενώ τα υπόλοιπα 5,9 εκατ. για καταβολή δόσης ομολογιακού δανείου).

Σφήνα στις απαιτήσεις της "Άνωσης" / ABC Factors έρχεται η πληροφορία ότι με επιστολή της η Τράπεζα Πειραιώς ενημερώνει τους βασικούς μετόχους του καναλιού (Βαρδινογιάννη, Μπόμπολα, Ψυχάρη) ότι προχωρά σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει με την "Τηλέτυπος" του Mega. Η Τράπεζα Πειραιώς ερωτηθείσα δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία για καταγγελία των δανείων.
Η ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: