Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 13/6 στα πλοία σε Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και Πάτρα

Εντατική προετοιμασία της ΠΕΝΕΝ για την επιτυχή οργάνωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε Κυλλήνη – Ζάκυνθο – Κεφαλονιά και Πάτρα  24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στα πλοία:

«ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» 13/6/2018 – έναρξη 05.00 το πρωί.

«ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ» 14/6/2018 – έναρξη την ώρα της πρώτης άφιξης του πλοίου στο λιμάνι της Κυλλήνης.
«FIOR DI LEVANTE” 15/6/2018 – έναρξη την ώρα της πρώτης άφιξης του πλοίου στο λιμάνι της Κυλλήνης.
«MARE DI LEVANTE” 16/6/2018 – έναρξη την ώρα της πρώτης άφιξης του πλοίου στο λιμάνι της Κυλλήνης.
Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ η προσπάθεια προετοιμασίας και οργάνωσης των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει για τα πλοία των Πορθμειακών γραμμών Κυλλήνης – Ζακύνθου – Κεφαλονιάς – και Πάτρας – Κεφαλονιάς.
Για τον σκοπό αυτό η Διοίκηση της Ένωσής μας έχει ήδη αποστείλει εξώδικα διαμαρτυρίας προς τις εμπλεκόμενες ναυτιλιακές εταιρίες αλλά και προς το ΥΕΝ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του.
Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν οργανωτικές συσκέψεις με σκοπό την ενημέρωση και την κινητοποίηση μελών του Σωματείου που θα συμμετάσχουν στην αποστολή στα αναφερόμενα λιμάνια.
Με μία από τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανωτέρω γραμμή έγινε σχετική συνάντηση με δική της πρωτοβουλία χωρίς ωστόσο να βρεθεί λύση στα επίμαχα προβλήματα που όπως έχουμε αναφέρει σχετίζονται με τις συστηματικές παραβιάσεις της υφιστάμενης νομοθεσίας και της αντίστοιχης ΣΣΕ.
Ο Υπουργός Ε.Ν και οι υπηρεσίες του τηρούν έως τώρα σιγή ιχθύος ενώ οι συγκεκριμένες Λιμενικές αρχές που δραστηριοποιούνται τα πλοία δεν έχουν πράξει το παραμικρό αναφορικά με την αποκατάσταση των καταφανέστατων παραβιάσεων που επανειλημμένα τους έχουν γνωστοποιηθεί από την ΠΕΝΕΝ.
Με αφορμή την πίεση και κυρίως την απόφαση της ΠΕΝΕΝ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις στα πλοία των ανωτέρω γραμμών το αρμόδιο Λιμεναρχείο του Κατάκολου σε σχετικό έγγραφό του αναφέρει ότι αν δεν αποκατασταθούν τα προβλήματα στο πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» εντός 15 ημερών θα επιβληθεί στο πλοίο απαγόρευση απόπλου σύμφωνα με τα οριζόμενα της νομοθεσίας.
Εντύπωση προκαλεί η πολύ καθυστερημένη αντίδραση της εν λόγω Λιμενικής αρχής καθώς και το γεγονός ότι δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στα υπόλοιπα τρία πλοία της γραμμής όπου έχουν διαπιστωθεί παρόμοια προβλήματα….
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καθιστά σαφές τόσο προς τις πλοιοκτήτριες εταιρίες όσο και προς το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του ότι θα παλέψει ενιαία τα προβλήματα, απαιτεί σε όλα τα πλοία να δοθούν λύσεις και να αποκατασταθούν πλήρως τα δικαιώματα των Ναυτεργατών που καταπατούνται από τις Ναυτιλιακές εταιρίες με την ανοχή των Λιμενικών αρχών και του ίδιου του Υπουργού Ε.Ν.
Τις επόμενες μέρες πολυμελές κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ θα μεταβεί στα λιμάνια αφιξοαναχωρήσεων των πλοίων για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό της απεργίας.

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: