Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018

Μητρώο για το Airbnb μέχρι τέλος Ιούνη σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

 Μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα είναι έτοιμο το μητρώο ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής (πλατφόρμες τύπου Airbnb), όπως εξήγγειλε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, στο οποίο οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής θα καλούνται να καταχωρούν τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.


Μιλώντας στην πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, με θέμα «Με το βλέμμα στο 2025-Στρατηγικός Διάλογος», ο Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε ότι«είμαστε σε διαδικασία συζητήσεων με τις πλατφόρμες, τύπου Airbnb, αλλά και τις εθνικές, για το θέμα των στοιχείων, και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, θα είναι έτοιμο το μητρώο, στο οποίο θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας διαμονής να καταχωρούν τα στοιχεία τους και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου».

Κατά τον ίδιο, η πίεση που ασκείται ευρύτερα σε τέτοιες πλατφόρμες για την παροχή στοιχείων φαίνεται να αποδίδει και στο πλαίσιο αυτό, απευθυνόμενος στους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών-μελών της ΕΕ, ζήτησε να υπάρξει κοινή συνεννόηση, ώστε να ασκηθεί ακόμη πιο έντονη και στοχευόμενη πίεση και έτσι σε κοινή γραμμή, να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα ευνοήσει το σύνολο.

Κατά την ομιλία του ο Γ. Πιτσιλής υπογράμμισε την ανάγκη για στενότερο διάλογο και συνεργασία μεταξύ των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ, έτσι ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και σημείωσε χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε πλέον να λειτουργούμε απομονωμένος ο ένας από τον άλλο, παρά τα διαφορετικά φορολογικά συστήματα που έχει κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ. Οι πολίτες και οι ηγεσίες περιμένουν περισσότερη δουλειά από εμάς».

Στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης, ο Γ. Πιτσιλής σημείωσε ότι οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν το πώς θα πετύχουν βελτίωση της ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ τους και ενίσχυσης της συνεργασίας τους για την κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ πρόσθεσε πως θα συζητηθούν οι αλλαγές που έπονται, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής, του δημογραφικού και της ανάπτυξης της τεχνολογίας, που εξελίσσεται πλέον με γεωμετρική πρόοδο.

«Δεν είναι μόνο οι χάκερς, αλλάζει συνολικά ο τρόπος που ασκείται η επιχειρηματική δραστηριότητα. Είμαστε στην 4η τεχνολογική επανάσταση. Οι συζητήσεις που γίνονται αφορούν μεταξύ άλλων, τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, το blockchain, τα κρυπτονομίσματα και τις εναλλακτικές μορφές πληρωμών. Σε όλες αυτές τις προκλήσεις, εμείς πρέπει να μπορούμε να βρούμε απαντήσεις, αξιόπιστες και γρήγορες, για να μπορέσουμε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία που χρειάζεται με τους πολίτες της ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.
 .thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: