Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Απεργία οδηγών ταξί λόγω Uber

Επαναλαμβανόμενη 24ωρη απεργία στα ταξί προκήρυξε γι αύριο η Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α τονίζοντας ότι οι δανειστές θέλουν να βγάλουν «εισιτήριο επιστροφής για την Uber», ζητώντας «συγνώμη από το επιβατικό κοινό» και σημειώνοντας ότι δεν έχουν άλλη για να διεκδικήσουν την επιβίωση τους.

Νωρίτερα, εκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συγκάλεσε ο πρόεδρος του, Θύμιος Λυμπερόπουλος, με αφορμή οι πληροφορίες που διέρρευσαν από τις διαπραγματεύσεις των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση και τις πιέσεις, οι οποίες ασκούνται στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, να δεχτεί την κατάργηση της υποχρέωσης, που έχουν οι εταιρείες ενοικιαζομένων με οδηγό για ελάχιστη διάρκεια σύμβασης 3 ωρών.

Στη συνέχεια η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων ανακοίνωσε  ότι την κατάργηση «ζήτησαν οι θεσμοί και ιδιαίτερα οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Η ελληνική κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης αρνήθηκαν μια τέτοια προοπτική, ωστόσο είναι σε δύσκολη θέση, αφού τέθηκε ζήτημα ακόμα και μη συμφωνίας για την αξιολόγηση».
»Η έλλειψη σεβασμού από διεθνείς και εγχώριους νταβατζήδες της τουριστικής βιομηχανίας  όχι μόνο στους νόμους του Ελληνικού Κράτους ,αλλά και στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστούν προσβολή και χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στα Γραφεία του ΣΑΤΑ  έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Εύλογα ξύπνησαν μνήμες του 2011».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: