Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Με γιορτή στο ΟΑΚΑ έληξε το Ραμαζάνι για τους μουσουλμάνους στην Αθήνα

Χαρούμενο κλίμα στο ΟΑΚΑ στη μεγάλη μουσουλμανική γιορτή του Εΐντ αλ-Φιτρ
Τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού γιόρτασαν εκατοντάδες μουσουλμάνοι την Κυριακή σε αίθουσα του Ολυμπιακού Σταδίου που παραχωρήθηκε ειδικά για την τελετή. Γυναίκες, άνδρες και παιδιά κάθε ηλικίας κατέκλυσαν το χώρο με γέλια και χαρές, ενώ απόλαυσαν και εορταστικά εδέσματα.
Το μήνυμα της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης των λαών, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και την ανεξιθρησκία, μετέφερε εκπρόσωπος της Ένωσης Νέων Μουσουλμάνων Ελλάδας «Equal Society» στα αραβικά και τα ελληνικά, μετά την προσευχή από τον ιμάμη.
Επισήμανε ότι η ισλαμική κοινότητα καλωσορίζει κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο, ενώ τόνισε πως ο ρατσισμός και η βία που εκδηλώνονται τον τελευταίο καιρό έχουν αφυπνίσει τον κόσμο για μια ζωή με ανθρώπινες αξίες.
Ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ, εξήγησε μιλώντας στο ΑΜΠΕ πως το τέλος του Ραμαζανιού αποτελεί γιορτή μετά την νηστεία, όπως αντίστοιχα στους ορθόδοξους χριστιανούς η γιορτή μετά τη νηστεία της Σαρακοστής.

Ευχήθηκε ειρήνη και αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα αναφέρω τίποτα για τους ακροδεξιούς, γιατί δεν τους αξίζει».
Τόνισε πως η Ελλάδα είναι η χώρα τους και δε θα την εγκαταλείψουν. Θα παλέψουν για την πατρίδα τους και τα παιδιά τους, που και για αυτά η Ελλάδα είναι το σπίτι τους. Ο ίδιος μένει στην Ελλάδα 40 χρόνια και έχει οκτώ παιδιά. Κλείνοντας ο κ. Ελγαντούρ, ευχήθηκε να έρθει «άλλη γιορτή για την Ελλάδα το 2013, να βγει από τις οικονομικές δυσκολίες και όλοι μαζί να δουλέψουμε για την ανάπτυξη και την ευημερία όλων των ανθρώπων».
Ο Ιμπραήμ, 20 χρονών και μέλος της Ένωσης Νέων, συμπλήρωσε πως οι άνθρωποι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, άλλοι δημιουργούν τεχνηέντως έχθρες. «Οι επιθέσεις σε ξένους και μετανάστες δεν αντικατοπτρίζουν την ελληνική κοινωνία, γιατί σε αυτή ζούμε και το γνωρίζουμε. Μια μικρή ομάδα εκμεταλλεύεται τα προβλήματα του κόσμου, για να εφαρμόζει το γνωστό διαίρει και βασίλευε».
Το Ραμαζάνι διαρκεί ένα μήνα, στη διάρκεια του οποίου οι πιστοί απέχουν από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου από κάθε τροφή και ποτό, καθώς και από κάπνισμα, ερωτικές επαφές. Με το που δύσει ο ήλιος όλα επιτρέπονται κανονικά μέχρι το άλλο πρωί. Σύμφωνα με την παράδοση, αποτελεί την ονομασία του ένατου μήνα του μουσουλμανικού έτους, κατά τον οποίο δόθηκε το Κοράνι στους ανθρώπους, για να αποτελεί οδηγό της ζωής τους.
www.sofokleous10.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: