Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αστυνομικοί που... λήστεψαν πλανόδιες μικροπωλήτριες

Δύο αρχιφύλακες της ΕΛΑΣ, 40 και 45 ετών, συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, κατηγορούμενοι ότι λήστεψαν τρεις πλανόδιες μικροπωλήτριες, χθες το πρωί στην πλατεία Αριστοτέλους.
Οι δύο αστυνομικοί, που υπηρετούν στο Α.Τ. Πλατείας Δημοκρατίας, με το πρόσχημα ότι θέλουν να ελέγξουν τις τρεις αλλοδαπές γυναίκες, αφαίρεσαν τις τσάντες τους, που περιείχαν δύο κούτες με λαθραία τσιγάρα, τα χρηματικά ποσά των 330 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά τους αντικείμενα.
Τελικά συνελήφθησαν, την ίδια μέρα, από συναδέλφους τους, της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος που διενεργεί την προανάκριση για το συμβάν. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία.
Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Έρευνας. Στο πλαίσιο, δε, της προανάκρισης διερευνάται το ενδεχόμενο οι δύο συλληφθέντες να έχουν «πρωταγωνιστήσει» κατά το παρελθόν σε ανάλογες υποθέσεις.
www.agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: