Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ξένιος Δίας εξοπλισμένος με ...βούρδουλα


Μετά τη Θράκη, σειρά πήρε η Κόρινθος και αύριο ουδείς ξέρει ποιος άλλος τόπος θα έχει την ...τιμητική του. Για την κάλυψη της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής, επιλέγονται συστηματικά επιχειρήσεις "σκούπας" και ένας άδειος χώρος στην περιοχή, ανεξαρτήτως συνθηκών υγιεινής και υποδομών εκεί, προκειμένου οι "χωρίς χαρτιά" συνάνθρωποί μας να "φιλοξενηθούν".
Όλα αυτά χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, χωρίς καν να ενημερωθούν οι τοπικές Αρχές. Όταν η τρικομματική κυβέρνηση αναγορεύει ως πολιτικούς τιμητές ακροδεξιά και λαϊκιστικά κόμματα, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα απ' όσα θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν επιλυθεί.
Προφανώς ο κ. Δένδιας αγνοεί πόσο επικίνδυνες καταστάσεις γεννά η αντίληψη "παίρνω το νόμο στα χέρια μου", που τώρα βρίσκει ανοικτούς πολιτικούς συνηγόρους στη "Χρυσή Αυγή", αλλά και φυσικούς αυτουργούς με στυγνές δολοφονικές φυλετικές επιθέσεις. Και τον αφήνει αδιάφορο η εικόνα που εκπέμπεται στο εξωτερικό για σύγχρονα ήθη που -αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα-απολαμβάνουν την επίσημη ανοχή.

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα


Δεν υπάρχουν σχόλια: