Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΠΑΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ...ΤΕΛΟΥΣ

Η οικογένεια Rothschild μέσω της RIT Capital Partners προβλέπει διάσπαση του ευρώ και λαμβάνει short θέση και long στην στερλίνα περίπου 130 εκατ 
  Ο Lord Rothschild εκ των βασικών απογόνων της θρυλικής οικογένειας Rothschild πήρε αρνητική θέση έναντι του ευρώ περί τα 130 εκατ στερλινών καθώς εκτιμά ότι το ευρώ δεν θα παραμείνει ενωμένο και η ευρωζώνη θα διασπαστεί.
Lord Rothschild που είναι επικεφαλής του RIT Capital Partners, που διαχειρίζεται 1,9 δισ. στερλίνες έχει ανοίξει short θέση έναντι του ευρώ,
Το γεγονός ότι ο πρώην τραπεζίτης και ανώτερο μέλος της οικογένειας Rothschild, έχει λάβει μια τέτοια θέση και διατηρεί την άποψη ότι το ευρώ θα καταρρεύσει αποτελεί ένα ακόμη αρνητικό σημάδι για το ευρώ.
Πηγές στην RIT Capital Partners αναφέρουν ότι οι απόψεις τους δεν είναι δογματικά αρνητικές για το ευρώ ως νόμισμα, αλλά αποτελούν μια ρεαλιστική προσέγγιση σε ένα νόμισμα που παραμένει αδύναμο.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Lord Rothschild (Λόρδος Ρότσιλντ) έχει πάρει θέσεις κατά του ευρώ ως μηχανισμό αντιστάθμισης των συναλλαγματικών κινδίνων. Η RIT αύξησε σημαντικά την έκθεση της σε στερλίνες μετά την πτώση της το 2008, αλλά στη συνέχεια άρχισε να μειώνει τις θέσεις τις προβλέποντας ύφεση τόσο στην ευρωζώνη όσο και στην Μ. Βρετανία.
Το 53% των περιουσιακών στοιχείων της RIT είναι σε δολάρια με βάση στοιχεία στα τέλη Ιουλίου απόρροια της κίνησης να αγοράσει το 37% Rockefeller Financial Services στο τέλος του Μαΐου.
Ωστόσο δεν είναι μόνο Lord Rothschild που είναι short στο ευρώ.
Πρόσφατα ο Mary Callahan Erdoes, επικεφαλής της J P Morgan Asset management είχε δηλώσει ότι η σωστή τακτική είναι short στο ευρώ.
Νωρίτερα τον Ιούνιο, George Soros - ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που χτύπησε την στερλίνα το 1992, στοιχηματίζοντας ενάντια στο βρετανικό νόμισμα δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν περιθώριο 3 μηνών για να σώσουν το ευρώ.
bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: