Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Κουτσούμπας: Έρχονται νέα αντιλαϊκά μέτρα, ακόμη κι αν η χώρα βγει στις αγορές

Τη βεβαιότητά του για τη λήψη νέων μέτρων εξέφρασε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ερωτηθείς αν οι Ευρωπαίοι και η τρόικα θα αφήσουν την Ελλάδα να βγει από το μνημόνιο, είπε ότι ανεξαρτήτως ονομασίας η ουσία θα παραμείνει και θα είναι νέα αντιλαϊκά μέτρα ακόμα και αν η Ελλάδα βγει στις αγορές.
Μιλώντας στο Mega, εξήγησε ότι από τη μια είναι η πρόταση της κυβέρνησης για κάποια ελάφρυνση του χρέους με διάφορες μορφές και από την άλλη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «κούρεμα» του χρέους, προσθέτοντας ότι η μεν κυβερνητική πρόταση είναι εκείνη της κυρίαρχης ομάδας μέσα στην ΕΕ, η δε του ΣΥΡΙΖΑ είναι του ΔΝΤ, χωρίς όμως το ΚΚΕ να ταυτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση με τη Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ ή να ταυτίζει συλλήβδην ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε σχετικά με τη διαπραγμάτευση ότι το ζήτημα δεν αφορά ικανό ή ανίκανο διαπραγματευτή, αλλά το να μην μπεις σε αυτή την ιστορία διαχείρισης, διότι αν μπεις σε αυτό, «θα βρεθείς οπωσδήποτε με την πλευρά μιας μερίδας του κεφαλαίου, των μονοπωλιακών ομίλων. Αντικειμενικά θα βρεθείς με τη μεριά μιας καπιταλιστικής χώρας ή της άλλης στο παιχνίδι αυτό των αντιθέσεων και των έντονων ανταγωνισμών».
Ο κ. Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι αποδέσμευση από την ΕΕ και παραμονή ταυτόχρονα στο καπιταλιστικό σύστημα θα σημαίνει και πάλι φτώχεια για τον λαό και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ λέει πως προϋπόθεση για αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων από τη λαϊκή εξουσία, ώστε αυτή να έχει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας.

news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: