Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Και τελειωμό δεν έχει!!

Από πού θα προέλθουν οι 4.000 απολύσεις
Την προώθηση των 4.000 απολύσεων από το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2013 και των 25.000 διαθεσιμοτήτων μέχρι τα τέλη της ίδιας χρονιάς, που αποτελούν μέρος των δεσμεύσεων της ελληνικής πλευράς έναντι των δανειστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα «La Libre Belgique».

Παράλληλα τόνισε ότι «η λιτότητα στην Ελλάδα έχει φτάσει στο απόλυτο όριό της», αφού η χώρα έχει απολέσει το 25% της οικονομίας μέσα σε πέντε χρόνια.
Προτεραιότητα
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι στους οποίους έχουν επιβληθεί πειθαρχικές κυρώσεις θα πρέπει να αποχωρήσουν. Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα κλείσουν. Οσοι δεν προστατεύονται πλέον από την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν τη δουλειά τους», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη βελγική εφημερίδα.
Εθεσε μάλιστα ως προτεραιότητα μία δέσμη ποιοτικών παρεμβάσεων στο Δημόσιο με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού κράτους προς την επιχειρηματικότητα, θέμα για το οποίο μίλησε χτες σε ημερίδα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μ. Μπαρόζο.

Σε δηλώσεις του από την έδρα της ΕΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε για τις 4.000 απολύσεις που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του 2013 ότι έχουν εντοπιστεί 2.730 εργαζόμενοι προς απόλυση.

www.e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: