Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Επι τέλους: επεκτείνεται σε όλο το Δημόσιο ο συμψηφισμός χρεών - οφειλών

Ρύθμιση που θα προβλέπει τον συμψηφισμό απαιτήσεων των πολιτών από το Δημόσιο με οφειλές τους στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.
«Ολοκληρώνεται η επεξεργασία των αναγκαίων τροποποιήσεων στο θεσμικό πλαίσιο του συμψηφισμού, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και μάλιστα όχι μόνο στο Δημόσιο, αλλά για όλους του φορείς της Γενικής Κυβέρνησης» αναφέρει ο κ. Μαυραγάνης. 

Επίσης, ο υφυπουργός αναφέρει ότι «τροποποιείται το θεσμικό πλαίσιο των κατασχέσεων, έτσι ώστε να ενισχυθεί η προστασία από τις κατασχέσεις μισθών και συντάξεων έως 1.500 ευρώ και να αποκλειστούν κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ».
Ο κ. Μαυραγάνης σημειώνει ότι οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν με την επίτευξη σταθερής δημοσιονομικής ισορροπίας, κάτι που μπορεί να γίνει από το 2015, καθώς «είναι χαρακτηριστική η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι ελάφρυνση των φορολογικών βαρών θα αρχίσει, όταν πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα για δεύτερη φορά».
Newsroom in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: