Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Αυτός που δεν προλάβαινε να διαβάσει τα μνημόνια,βάζει Ιδιώτες ελεγκτές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων την ανάθεση του ελέγχου των εισιτηρίων σε ιδιώτες έστειλε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στα κόμματα προς διαβούλευση. Η διατύπωση μάλιστα είναι “σε εξουσιοδοτημένους τρίτους”.
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έρχεται δυο μήνες μετά τη θετική εξέλιξη της μείωσης των εισιτηρίων και των μηνιαίων καρτών στο πλαίσιο μιας στρατηγικής “με το μαστίγιο και το καρότο” του υπουργείου. Διότι ο κος Χρυσοχοΐδης γνώριζε πολύ καλά πως αν επιχειρούσε να βάλει ιδιώτες ελεγκτές με τις προηγούμενες τιμές των εισιτηρίων, “θα έπεφτε ξύλο” σε καθημερινή βάση σε μετρό και λεωφορεία.

Κι αυτό γιατί οι ιδιωτικές εταιρείες θα απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να είναι ιδιαίτερα αυστηροί και να κυνηγούν τα πρόστιμα με ζήλο, μιας και κατά πάσα πιθανότητα τα κέρδη τους θα είναι σε συνάρτηση με αυτά.
Γίνεται αντιληπτό πως για να παρακάμψουν τη σχετική ευαισθησία που επιδεικνύουν οι δημόσιοι ελεγκτές και να μειώσουν το κόστος, οι άνθρωποι του υπουργείου αποδυναμώνουν το λαϊκό χαρακτήρα των δημόσιων συγκοινωνιών.
www.koutipandoras.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: