Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Eπισκληρίδιος: Εσείς τη φοβάστε;

Γιατί αν ναι...μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε γνώμη!
Η αλήθεια είναι ότι παρά την αυξημένη συχνότητα χρήσης της συγκεκριμένης μεθόδου, υπάρχουν ακόμη αντιδράσεις σχετικά με την ασφάλεια της και μερικοί ακόμη επιμένουν πως μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές και κινδύνους στη γυναίκα. Νέες έρευνες έρχονται αν αποδείξουν ότι ένα τέτοιο σενάριο έχει ελάχιστες πιθανότητες να προκύψει.
Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές στο Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη ανέλυσαν στοιχεία από περισσότερες από 80.000 γυναίκες που δέχθηκαν επισκληρίδιο κατά τη διάρκεια του τοκετού τους και διαπίστωσαν ότι

το συνολικό ποσοστό των επιπλοκών ήταν κοντά στο 2%, ενώ τα περισσότερα από αυτά τα ελάχιστα περιστατικά, αφορούσαν ληγμένα φάρμακα. Ο κίνδυνος της παράλυσης που πολλές γυναίκες έχουν λανθασμένα στο μυαλό τους έδειξε να υπάρχει ως 0,01% ως πιθανότητα, ένα ποσοστό πραγματικά απειροελάχιστο.

Η έρευνα αυτή είναι μια από τις πρώτες που δημοσιεύονται με πλήρη δεδομένα σχετικά με το ζήτημα της επισκληριδίου και αναμένονται και άλλες που θα φέρουν στη δημοσιότητα και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Προς το παρόν, η συγκεκριμένη έρευνα μας τονίζει πως αυτό που μας λέει ο γιατρός μας, δηλαδή να μην ανησυχούμε!
imommy

Δεν υπάρχουν σχόλια: