Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

"Φωτιές" άναψε η φημολογία για συμμετοχή του Χριστοδουλάκη στην ομάδα για το χρέος

«Φωτιές» άναψε η φημολογία που θέλει τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νίκο Χριστοδουλάκη να αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος. Για το θέμα ρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.  Συγκεκριμένα το ερώτημα αν αναλαμβάνει επικεφαλής της ομάδας για το χρέος, απάντησε: «Έχω και εγώ και την πληροφορία ότι μάλλον θα είναι έτσι, αλλά δεν είμαι πολύ βέβαιη, πιθανότατα».
Ωστόσο, λίγο αργότερα ο κ. Χριστοδουλάκης διέψευσε τα σενάρια περί συμμετοχής του και μάλιστα ως επικεφαλής, στην Επιτροπή. «Είναι ένα σήριαλ το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα… Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται» δήλωσε στο Βήμα Fm.  Ευθεία επίθεση στον πρώην υπουργό, Νίκο Χριστοδουλάκη, εξαπέλυσε το ΚΙΔΗΣΟ, για τα όσα υποστήριξε στην Βουλή για το χρέος, αλλά και για τις φήμες ότι αναλαμβάνει επικεφαλής της Επιτροπής για το χρέος.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΙΔΗΣΟ, σημειώνεται ότι «είναι κατανοητό ο κ. Σταθάκης, να επιχειρήσει να “ξεπλύνει” τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Βολεύει το παραμύθι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την παρεοκρατία που υπηρετούν. Όχι όμως, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και της χώρας».
 «Ο κ. Χριστοδουλάκης, επιχείρησε να “ξεπλύνει” τους δήθεν αντιμνημονιακούς, που δια του κ. Τσακαλώτου, παρακαλούν τώρα το ΔΝΤ να συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Ακατανόητο, θα μπορούσε να πει κάνεις. Αλλά δεν είναι», σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ, ερμηνεύοντας τις κινήσεις του πρώην υπουργού, ως μέρος ευρύτερου πολιτικού σχεδίου. Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΙΔΗΣΟ:
«Αν ληφθεί υπόψη ότι, σύμφωνα και με τις πρόσφατες δηλώσεις άλλου γνωστού πολιτικού στελέχους, ο μεσαίος χώρος ψάχνει να βρει έναν νέο ηγέτη, τότε με ευκολία μπορεί κανείς να οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως, ακόμη και αν αυτός δεν είναι ο κ. Χριστουδουλάκης αλλά κάποιος άλλος, ο μεσαίος χώρος “ψάχνεται” και επομένως, είναι απολύτως λογικό να επιδιώκει η “ελίτ” αυτού του χώρου, την αναβάπτισή της στα μάτια των πολιτών - και δια της “κολυμβήθρας του Σιλωάμ” που προσφέρει αφειδώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Οπότε, σε αυτή, όπως και σε κάθε άλλη παρόμοια περίπτωση, τι σημασία έχουν οι αρχές και οι αξίες, τι σημασία έχει η αλήθεια και η πραγματικότητα, μπροστά στις πολιτικές σκοπιμότητες;                                                         Όλα στο βωμό της πάρτη τους. Τι κι αν η χώρα πάει στράφι.
Το ερώτημα όμως που προκύπτει αβίαστα, είναι το εξής:
Ο κ. Χριστοδουλάκης, ο οποίος δια των δηλώσεών του έδινε εξετάσεις υποτέλειας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με στόχο να τεθεί επικεφαλής της επιτροπής για το χρέος ή να διεκδικήσει οποιαδήποτε άλλη θέση, συμφωνεί με τον νυν υπουργό κ. Σταθάκη, ότι το χρέος δεν το δημιούργησε ο κ. Καραμανλής, αλλά οι κυβερνήσεις Σημίτη, στις οποίες ως υφυπουργός και υπουργός Οικονομικών, χειρίστηκε ζητήματα χρέους;
Η απάντηση και η ντροπή - αν την έχει ακουστά, δικές του.
ΥΓ: Ο κ. Χριστοδουλάκης, όσον αφορά την απαίτηση των εταίρων για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ως προϋπόθεση για το πρόγραμμα προσαρμογής, αν θεωρεί ότι υπήρχε άλλη δυνατότητα, “ιδού η Ρόδος”, ας μας την πει δημοσίως».
 Αντιδράσεις υπήρξαν και από το ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για καθαρή ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε:  
«Αποτελούν καθαρή ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ και του κ. Τσίπρα, οι διαρροές για ομάδα διαπραγμάτευσης για το χρέος, υπό τον Νίκο Χριστοδουλάκη».



Δεν υπάρχουν σχόλια: