Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη συμβολαιογράφος που κατηγορείται για παράνομες αναγνωρίσεις τέκνων

Ένας συμβολαιογράφος και δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 27 και 18 ετών, συνελήφθησαν στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας για υπόθεση παράνομων αναγνωρίσεων τέκνων.Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της δωροδοκίας και της ψευδούς βεβαίωσης και νόθευσης.

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται ακόμη τέσσερα ακόμα άτομα και συγκεκριμένα, δυο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 38 και 21 ετών και δυο ημεδαπές γυναίκες, ηλικίας 48 και 40 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. η 27χρονη και η 18χρονη, προσκόμισαν στο Δήμο Πατρέων συμβολαιογραφικές πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνου, τις οποίες είχε συντάξει ο συμβολαιογράφος, επιχειρώντας να πετύχουν την αναγνώριση των ανήλικων τέκνων τους, από τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα.
Η κατάθεση των συμβολαιογραφικών πράξεων στον Δήμο έγινε με υπόδειξη της 48χρονης και της 40χρονης ημεδαπής, ενώ απώτερος σκοπός της αναγνώρισης των παιδιών ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους δυο αλλοδαπούς, οι οποίοι διαμένουν παράνομα στη χώρα μας, να μπορούν να αιτηθούν άδεια διαμονής στην Ελληνική Επικράτεια, ως γονείς ανηλίκων ημεδαπών.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του συμβολαιογράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα βιβλίο συμβολαίων, πέντε ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και πέντε πράξεις εκούσιας αναγνώρισης τέκνων, στις οποίες έλειπαν οι υπογραφές μεταξύ των συμβαλλομένων μερών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη και σήμερα απολογούνται ενώπιον του τακτικού ανακριτή.

directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: