Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Σύλληψη διακινητή προσφύγων μετά από καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη

Περιπετειώδης καταδίωξη Ι.Χ. φορτηγού, στο οποίο επέβαιναν 40 Σύροι πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 15 ανήλικοι, και είχε ως οδηγό Έλληνα διακινητή που τελικώς συνελήφθη, σημειώθηκε χθες το μεσημέρι έξω από τη Θεσσαλονίκη.Ο κατηγορούμενος για τη διακίνηση, ηλικίας 21 ετών, επιβίβασε στο παραπάνω όχημα τους πρόσφυγες, τους οποίους παρέλαβε από τον Έβρο, όπου είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων, με τη συνδρομή άλλων διακινητών.

Στην πορεία του προς τη Θεσσαλονίκη ο νεαρός οδηγός έγινε αντιληπτός από αστυνομικούς, που του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, επί της Εγνατίας Οδού. Ωστόσο, το φορτηγό ανέπτυξε ταχύτητα και κινήθηκε προς τη νέα εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Σερρών.  Ακολούθησε καταδίωξη από αστυνομικές δυνάμεις, με τον διακινητή να εγκαταλείπει το όχημα στον κόμβο Λαγκαδά, σε μια προσπάθεια να διαφύγει πεζός. Λίγη ώρα αργότερα όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη.
Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι πρόσφυγες στερούνταν νόμιμων εγγράφων, ενώ, σύμφωνα με όσα δήλωσαν, είχαν καταβάλει στους διακινητές 1.500 ευρώ ο καθένας, προκειμένου να τους οδηγήσουν στη Θεσσαλονίκη, απ' όπου θα αναζητούσαν άλλους τρόπους για να συνεχίσουν το ταξίδι τους έως την Ευρώπη.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: