Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Πρόσβαση στο φάκελο ατομικών φρονημάτων αποκτούν οι πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον

Πρόσβαση στον φάκελο ατομικών φρονημάτων τους αποκτούν οι πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον, καθώς ορίστηκε η υπηρεσία που θα παραλαμβάνει τα σχετικά αιτήματα.
Η αίτηση των ενδιαφερομένων για την πρόσβαση στο φάκελο θα υποβάλλεται στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με τους εξής τρόπους:

• Αυτοπροσώπως (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)
• Μέσω συμβατικού ταχυδρομείου (Διεύθυνση Επικοινωνίας / Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., Κανελλοπούλου 4, 101 77, Αθήνα)
• Με επιστολή μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax: 210 6854207 ή 210 6849352)
Μέσω email (communication.dir@astynomia.gr)
Η πρόσβαση στους 2.110 φακέλους ατομικών φρονημάτων είναι πλέον δυνατή μετά την άρση του απορρήτου, έπειτα από Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.
Δικαίωμα πρόσβασης δίνεται:
α) στα πρόσωπα που αφορούν
β) στους συζύγους και τους συγγενείς αυτών μέχρι τρίτου βαθμού, εφόσον τα πρόσωπα της προηγούμενης περίπτωσης δεν ζουν. Ειδικά στην περίπτωση αυτή η ύπαρξη εν ζωή πλησιέστερων συγγενών αποκλείει το δικαίωμα των απώτερων συγγενών της ίδιας ρίζας, με την επιφύλαξη της επόμενης περίπτωσης
γ) με την απλή εξουσιοδότηση των αναφερομένων προσώπων σε οποιονδήποτε τρίτον
δ) κατόπιν άδειας της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων σε πρόσωπα, τα οποία για λόγους ιστορικής έρευνας ή/και επαγγελματικούς ζητούν την κατά τα ανωτέρω πρόσβαση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: