Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γ. Προβόπουλος: Θα πληρώνουμε τα capital controls για πολλά χρόνια.Ένας προφήτης μα τι προφήτης!

Σύμφωνα με τον πρώην διοικητή της ΤτΕ, όταν η υπερχρέωση οδήγησε σε κατάρρευση τη χώρα, οι κυβερνήσεις πέρασαν στην εύκολη λύση, την αύξηση των φόρων, κάτι για το οποίο έφερε τεράστια ευθύνη η τρόικα.  Τα capital controls «θα τα πληρώνει η χώρα μας για πολλά χρόνια», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Eurobank Bulgaria και πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, μιλώντας στο 17ο Συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας Prodexpo.  Ο κ. Προβόπουλος επεσήμανε ότι μία από τις αιτίες της κρίσης ήταν πως οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονταν με γρήγορους ρυθμούς και κατά συνέπεια τα έσοδα δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν, με αποτέλεσμα τα μεγάλα ελλείμματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν η υπερχρέωση οδήγησε σε κατάρρευση τη χώρα, οι κυβερνήσεις πέρασαν στην εύκολη λύση, την αύξηση των φόρων, κάτι για το οποίο έφερε τεράστια ευθύνη η τρόικα, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα στερείται business plan.
Καταλήγοντας, τόνισε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα έπρεπε να λειτουργεί σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ότι ο τραπεζικός τομέας δεν θα μπορεί να χρηματοδοτεί κτηματικά σχέδια.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: