Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Στα 80,7 εκατ. ευρώ εκτινάχθηκαν τα καθαρά κέρδη της Μυτιληναίος στο α' εξάμηνο

Αύξηση 548,5% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Μυτιληναίος το α' εξάμηνο του 2017, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, και διαμορφώθηκαν στα 80,7 εκατ. ευρώ, από 12,4 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο κύκλος εργασιών ήταν αυξημένος κατά 27,6%, κυρίως λόγω της βελτιωμένης επίδοσης του Τομέα της Μεταλλουργίας, τις ισχυρές επιδόσεις του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών και τη σταθερή ανάπτυξη των μεριδίων αγοράς στον Τομέα Ηλεκτρισμού & Φυσικού αερίου.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €156,5 εκατ. έναντι €101,4 εκατ. το 2016, αύξηση 54,5% που αποδίδεται πρώτιστα στην ιστορικά υψηλή επίδοση του Τομέα Μεταλλουργίας. Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίοςανέφερε:

«Το 2017 αποτελεί έτος ορόσημο καθώς η ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, που ανακοινώθηκε το Δεκέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο, δύο σχεδόν μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αλλά και η απόλυτα επιτυχημένη έκδοση του Κοινού Ομολογιακού Δανείου τον Ιούνιο, καταδεικνύουν την εμπιστοσύνη της αγοράς για την Εταιρεία που εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή.

Στο Α’ Εξάμηνο 2017, η Μυτιληναίος παρουσίασε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών +548%, στηριζόμενη πρώτιστα στην εξαιρετική επίδοση του Τομέα της Μεταλλουργίας αλλά και στις ισχυρές επιδόσεις που πέτυχαν οι Τομείς Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Η οικονομική επίδοση της Μυτιληναίος όπως αποτυπώνεται στην πρώτη δημοσίευση αποτελεσμάτων ως ενιαία εταιρική οντότητα δείχνει ότι η Μυτιληναίος βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους και την ελληνική οικονομία.»
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: