Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ηλεκτρισμός από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Πριν το τέλος του χρόνου θα αρχίσει το έργο για την πόντιση ηλεκτρικών καλωδίων που θα μεταφέρουν ρεύμα από την Τουρκία στα κατεχόμενα, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 2 με 2,5 χρόνια, δήλωσε ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας και οικονομίας», Σουνάτ Ατούν.
Σε δηλώσεις του στον ανταποκριτή του πρακτορείου Ανατολή στα κατεχόμενα, ο κ. Ατούν ανέφερε ότι το ρεύμα που θα έρθει από την Τουρκία είναι πάντοτε έτοιμοι να το δώσουν και στη «νότια» Κύπρο.

Η τεχνική εργασία των ομάδων που είχαν δημιουργηθεί στο πλαίσιο της συνεργασίας Τουρκίας – ψευδοκράτους στον τομέα της ενέργειας, έχει ολοκληρωθεί και από δω και πέρα θα διαμορφώσουν την πολιτική τους.

Από τα έργα μεταφοράς νερού, ρεύματος και διαχείρισης φυσικών πόρων, συνέχισε ο Σουνάτ Ατούν, η μεταφορά νερού έχει ολοκληρωθεί και ποσότητα 30 εκ κυβικών μέτρων νερού το χρόνο μεταφέρεται από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, το οποίο δημιουργεί πλεονεκτήματα από κάθε πλευρά για τους Τουρκοκύπριους, όσον αφορά τη βιωσιμότητα, την τιμή και την ποιότητα του νερού.
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: