Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Μια πόλη σε αυτόματο πιλότο

Πάει καιρός που η πόλη της Παλλήνης πηγαίνει όπως φυσάει ο άνεμος. Κι αυτό το καλοκαίρι από ανέμους πάμε  καλά .Γι αυτό και τα συνεργεία των εργολάβων ξεκίνησαν την αποψίλωση, μετά τον δεκαπενταύγουστο  πούναι  παχιές οι μύγες.

Πριν απ αυτό είχαμε την απεργία των αυτοδιοικητικών υπαλλήλων, που ότι και να ζήταγε ο απλός πολίτης φορτώνονταν στην αδυναμία που προέκυπτε από την κινητοποίηση αυτή. Οι κάδοι (ανεξαρτήτου χρώματος) κουτσοί στραβοί και άσκεποι υποδέχονται χαρούμενοι τα απορρίμματα , καθώς και παντός είδους τρωκτικά και γάτες.
Τα ζουμιά που στράγγιζαν από τους υπερφορτωμένους κάδους κυλούσαν γάργαρα στα ρείθρα των ασφαλτωμένων δρόμων των οικισμών, στέγνωσαν από τον ήλιο, εξασφαλίζοντας την δυσοσμία για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 Οι υδροφόρες που κληρονόμησε η ‘νέα ‘ Δημοτική αρχή, έχουν εξαφανισθεί θα μας πει ο Δήμαρχος.  Ευτυχώς που η φύση φροντίζει που και που (παρ όλη την κακοποίηση που της κάνουμε), να μας καθαρίζει και να μας απολυμαίνει.
Οι υπεύθυνοι τομέων (εκτός ολίγων εξαιρέσεων), άφαντοι. Όλα τα βρίσκει ο αυτόματος τηλεφωνητής και άμα δεν τα βρει,  σε χαιρετά και στο κλείνει.
Εκείνο όμως που χάσαμε, είναι το μηχάνημα- σκούπα που αραιά και που περνούσε και μάζευε ότι βρίσκονταν στις άκρες των δρόμων και γύρω από τα φρεάτια όμβρίων.  Αναζητείται από καιρό στην δημοτική ενότητα  Παλλήνης, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις  ύπαρξής του ούτε στον Γέρακα (ιδιαίτερη εκλογική περιφέρεια) του  Δημάρχου και πλήθους άλλων παραγόντων του πρώην Γέρακα.
Ιδιαίτερα προσοχή δεν έχει δοθεί σε κάθε είδους παγκάκι  που βρίσκεται σε πλατείες στάσεις και έξω από χώρους σχολείων
Τα έργα της ΔΕΗ που προετοιμάζει την υψηλή τάση και  για το περιβόητο εργοτάξιο  Καμπά, κλείνουν το πάζλ του ενδιαφέροντος αυτής της δημοτικής αρχής.
Δήμαρχε, άσε τις διαβουλεύσεις με τις εταιρίες του Μπόμπολα  και ασχολήσου με την πόλη. Ο καιρός για εκλογές γαρ εγγύς και οι πολίτες δεν ξεχνούν εύκολα πλέον.
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, επαγρυπνείτε.

Οικολογικό  Παρατηρητήριο Παλλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: