Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση των Λεοντή και Θαλασσινού στην ΕΡΤ

Δεκτή έγινε η τοποθέτηση του Χρήστου Λεοντή και Γιώργου Θαλασσινού στο Δ.Σ. της ΕΡΤ, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο Γ. Θανασσινός, κατά τη διαδικασία ακρόασης των προτεινόμενων, τόνισε ότι θα υποστηριχθεί ένα κράμα μοντέρνου και παραδοσιακού ελληνικού προγράμματος, το οποίο και θα προσφέρει δουλειές σε χιλιάδες νέους παραγωγούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ.
«Να κάνουμε μοντέρνο ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη δουλειά χιλιάδων νέων στις μουσικές σκηνές, θέατρα και αλλού. Θέλουμε να δώσουμε δουλειά σε Έλληνες παραγωγούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, παράγωγους. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δυνατότητα να κάνουμε εσωτερικές παραγωγές γιατί δεν έχουμε κόσμο. Δεν γίνεται να έχεις μόνο εξωτερικές παραγωγές και καθόλου εσωτερικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Θαλασσινός.
 
Ο Χ. Λεοντής δήλωσε πως «ήρθα για να βοηθήσω, δεν ήρθα εδώ ως άπραγος. Αν δω ότι δεν μπορώ να τα καταφέρω, μόνος μου θα σας πω "γεια"», τονίζοντας πως το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα Μουσικά Σύνολα, και τον τομέα της μυθοπλασίας. 
«Μου κάνει εντύπωση ότι στα 77 μου χρόνια μου δίνεται η ευκαιρία να συμβάλω στην επίσημη πολιτεία. Επειδή έχω γράψει πολύ θέατρο έχω μια άποψη, μια γνώση του χώρου. Υπάρχει καταπληκτική νεοελληνική λογοτεχνία απ' όπου θα μπορούσαν να γίνουν καταπληκτικές σειρές».
 
Τέλος, ο Ν. Παππάς τόνισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή να εισηγείται τους Γ. Θαλασσινό και Χ. Λεοντή, αφού πρόκειται για δυο ανθρώπους αναγνωρισμένους με μεγάλη εμπειρία.
thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: