Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Την Τρίτη παρουσιάζεται η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για παραχώρηση 10 λιμανιών

Την Τρίτη θα παρουσιαστεί στο υπουργείο Ναυτιλίας η μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση δέκα λιμανιών της χώρας. Ο πρόεδρος του Ταμείου, Άρης Ξενόφος, δήλωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο γύρο συζητήσεων με ενδεχόμενους παραχωρησιούχους. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ θα παρουσιάσει την Τρίτη στο υπουργείο Ναυτιλίας τη μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί για την παραχώρηση δέκα λιμανιών της χώρας.
Τη Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους προέδρους των Οργανισμών Λιμένων οι οποίοι ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, με τον πρόεδρο του Ταμείου Άρης Ξενόφο να τονίζει πως θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχωρήσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχουν οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων υπεγράφη η συμφωνία πώλησης του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και την South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) Limited. Ο Α. Ξενόφος είχε δηλώσει τότε ότι διαμορφώνεται αναπτυξιακός άξονας για την Ελλάδα.  «Η αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης που έρχεται σε συνέχεια της αποτελεσματικής αξιοποίησης του λιμένα του Πειραιά, διαμορφώνει ένα αναπτυξιακό άξονα που διατρέχει κάθετα το σύνολο της χώρας μας, ενισχύοντας περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκή πύλη εισόδου διεθνών εταιρειών για το εμπόριο και την κρουαζιέρα». 

.thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: