Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αποχώρησε η Ειρήνη Κουνενάκη από τη δημοτική παράταξη του Δημάρχου Παλλήνης κ. Α. Ζούτσου

Οι λόγοι που οδήγησαν την κ. Ε. Κουνενάκη στην αποχώρηση της από τη δημοτική ομάδα του Δημάρχου Παλλήνης, οριοθετούνται στην καταληκτική αναφορά της δήλωσης της, "λόγοι πολιτικής αξιοπρέπειας και στοιχειώδους δημοκρατικής ευαισθησίας, επιβάλλουν την αποχώρηση μου" και αναλύθηκαν με επί μέρους διαπιστωτικές και εκτιμητικές αναφορές της, με σημαντικότερη όλων μια υπόθεση που εγείρει ζητήματα ηθικής, πολιτικής και νομικής τάξης.

Εμφανίζεται να υπογράφει ως παρούσα και ως υπερψηφίσασα οικονομική πράξη (αναμόρφωση προϋπολογισμού 2018) σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης η οποία ουδέποτε έγινε και ουδέποτε ενημερώθηκε η ίδια γι αυτήν.
Αναφερόμενη η κ. Ε. Κουνενάκη στο πρωτοφανές για τα αυτοδιοικητικά ήθη γεγονός αφού επισήμανε ότι πρόκειται "για πλαστογραφία σε βάρος μου", τόνισε ότι "δεν είναι στην πολιτική και προσωπική φιλοσοφία μου οι δικαστικές επιλύσεις θεμάτων που προκύπτουν στους πολιτικούς χώρους" και "για το λόγο αυτό -κατέληξε η κ. Ε. Κουνενάκηδεν πρόκειται να στραφώ για την τιμωρητική αυτή πράξη στη δικαιοσύνη..."
Η κ. Ε. Κουνενάκη, τέλος, έκανε λόγο
"για διαχείριση θεμάτων και προτεραιοτήτων χωρίς συλλογική επεξεργασία"
"για έλλειψη, συναντίληψης και πολιτικής συνοχής στις αξιοκρατικές διαδικασίες και στις πελατειακές εξυπηρετήσεις..."
"για έλλειψη συμπαγούς άποψης σε θέματα μείζονος σημασίας, όπως, ζητήματα ύδρευσης, διαγραφές ύδρευσης, κλπ.
"για έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών στην στοχοθεσία υλοποίησης έργων, στην απουσία απολογισμού δημοτικού συμβουλίου, γνωμοδότησης της επιτροπής διαβούλευσης για το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό."
με την επιπρόσθετη επισήμανση, ότι "είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους πουδεν έχουμε τον ετήσιο απολογισμό του Δημοτικού Συμβουλίου.."
και για αλλεπάλληλες απόπειρες
"πολιτικής απαξίωσης της" από την ημέρα της αποχώρησης της από τη θέση της Αντιδημάρχου μέχρι και τώρα, δεδομένου, ότι διάφορα θέματα για δράσεις και πρωτοβουλίες στον τομέα Ισότητας και παρά το γεγονός ότι τα εισηγήθηκε γραπτώς προς τον κ. Δήμαρχο,
"ουδέποτε ήρθαν προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και ουδέποτε έλαβα απάντηση για την τύχη τους"
Η κ. Ε. Κουνενάκη ολοκλήρωσε τη δήλωση της αποχώρησης της, τονίζοντας, ότι
Θα παραμείνω ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία ως ενεργός πολίτης, στα μαζικά κινήματα."

neologosattikis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: