Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ένοχος ο πρώην υπουργός της ΝΔ Μιχελάκης για δωροληψία

Ένοχο για παθητική δωροδοκία έκρινε το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον πρώην υπουργό και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μιχελάκη, για την υπόθεση χρηματισμού του από τον επιχειρηματία, Αναστάσιο Πάλλη. Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για έναν χρόνο και παρεπόμενη χρηματική ποινή 3.500 ευρώ στον καθένα
Όπως αναφέρει το Documento ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και του επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκία. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις Hot Doc και του koutipandoras.gr, ο Μιχελάκης κατηγορείτο ότι έλαβε χρήματα, συγκεκριμένα 7.000 ευρώ, από τον υπόδικο Αναστάσιο Πάλλη ο οποίος είχε υπάρξει και μέτοχος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του. 

Μετά από έρευνα των αρχών στο σπίτι του Πάλλη, είχαν βρεθεί χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός φέρεται να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία.

Είχε βρεθεί επίσης προσχέδιο ερώτησης, που έγραψε ο ίδιος ο Πάλλης και έδωσε στον Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε ελαφρώς αλλαγμένη στη Βουλή. Περισσότερο φως στην υπόθεση είχε δώσει συνεργάτης του Πάλλη, που είχε καταθέσει ενόρκως ότι ο ΜΙχελάκης είχε βρεθεί στο σπίτι του Πάλλη και ότι ο ίδιος, κατόπιν εντολής του επιχειρηματία, είχε τοποθετήσει σε φάκελο 7.000 ευρώ, με σκοπό, όπως εκτίμησε, να δοθούν στον πρώην βουλευτή της ΝΔ.

.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: