Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Τρία υπερσύγχρονα περιπολικά πλοία στη δύναμη του Λιμενικού

Τρία υπερσύγχρονα περιπολικά πλοία, αξίας περίπου 42 εκατ. ευρώ, θα αποκτήσει μέχρι το 2020 το Λιμενικό Σώμα, καθώς χθες υπογράφτηκε η σύμβαση για την προμήθειά τους, ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό Φώτη Κουβέλη και στον πρόεδρο της αναδόχου ιταλικής εταιρείας Cantiere Navale Vittoria.

Το κόστος για την απόκτηση των σκαφών θα καλυφθεί σε ποσοστό 90% από την Ειδική Δράση «Εξοπλισμός Οργανισμού FRONTEX» του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο Φώτης Κουβέλης έκανε γνωστό ότι έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση για την προμήθεια και τέταρτου παρόμοιου σκάφους, ενώ, μιλώντας για την υπογραφείσα σύμβαση, είπε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη προμήθεια στην ιστορία του Λιμενικού Σώματος.
Επισήμανε ότι τα τρία αυτά σκάφη είναι ειδικά σχεδιασμένα για επιτήρηση των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων και για τη διάσωση ατόμων που κινδυνεύουν στη θάλασσα, ακόμη και κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε δε στη σημαντική συμβολή των προκατόχων του, Θοδωρή Δρίτσα και Παναγιώτη Κουρουμπλή, σε αυτή την υπόθεση.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: